Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Lev zase mění kádr. Kvůli výkonnosti končí Danielsson a Christensen

Sport

  14:47
HC Lev Praha hlásí další změnu. Poté, co ve funkci hlavního kouče nahradil Václava Sýkoru finský trenér Kari Jalonen, odchází dva elitní útočníci - Švéd Nicklas Danielsson a Eric Christensen z Kanady. Vedení jediného českého zástupce v KHL nebylo spokojeno s jejich výkony.

Lev Praha - Jekatěrinburg. Eric Christensen (vpravo) a Niclas Danielsson z týmu Lev Praha se radují z prvního gólu foto: ČTK

Lev zatím oficiálně potvrdil pouze odchod 28letého Švéda. Podle tiskové zprávy Danielsson končí po vzájemné dohodě kvůli slabé produktivitě. Letošní mistr světa totiž ve 14 zápasech aktuální sezony dal pouze jeden gól, k němuž přidal jen jednu asistenci. "Prostě jsme od něj čekali víc," řekl serverům Lidovky.cz a iDNES.cz ředitel komunikace Jan Rachota.

Podle všeho ve Lvu nebude pokračovat ani Christensen. Hráč se zkušenostmi z NHL nastoupil ve 12 utkáních a má stejnou bodovou bilanci.

"Oba hráče jsme brali do prvních dvou pětek, očekávali jsme od nich produktivitu. Letos ovšem naše představy nenaplňovali, do dalších formací máme k dispozici jiné typy hráčů," uvedl sportovní ředitel klubu Rašid Chabibullin pro Hokej.cz. Lev momentálně řeší s 29letým Kanaďanem ukončení smlouvy.

Na tuto situaci prý neměl vliv kouč Jalonen, bylo to rozhodnutí vedení. Na druhou stranu se daly změny v kádru očekávat. Je otázka, zda český tým využije hráče z vlastních řad, nebo přijdou posily.

Pražský celek totiž pořád drží v tabulce Západní konference pozice pro play-off, ale jejich náskok je menší a menší. Lev prohrál poslední dva zápasy, naposledy padl v derby se Slovanem Bratislava 2:5. Další utkání sehraje v sobotu v O2 areně proti CSKA Moskva.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!