Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Lev zdolal Rigu až v nájezdech, rozhodl Klepiš

Sport

  22:09aktualizováno  22:18
PRAHA - Hokejisté Lva Praha porazili v Kontinentální lize Dinamo Riga 2:1 po samostatných nájezdech a ukončili sérii tří porážek. Duel rozhodl útočník Jakub Klepiš, který proměnil hned tři nájezdy.

Lev slaví branku do sítě Rigy. Zleva Vrána, Birner a Řepík. foto: ČTK

Lev začal snahu o ukončení série porážek aktivně, od první minuty se tlačil do útoku, stejně jako v předešlých duelech se jim ale nedařilo v koncovce. A hosté to dokázali využít. Pražané nevyužili první přesilovku, Dinamo, v sestavě s českým útočníkem Polákem, hned první prohřešek domácích potrestalo. V 8. minutě otevřel skóre Szczechura, jeden z trojice hráčů Rigy v minulé sezoně hrajících za český tým.

V 15. minutě mohl vyrovnat Cingel, brankář Tellqvist však jeho slibnou šanci zlikvidoval. Švédskou oporu hostů překonal nevydařenou tečovanou střelou Jaakola. Pražané měli i nadále herní převahu, často hráli v útočném pásmu, přidat druhý gól se jim ale nepodařilo ani v řadě početních výhod. Engrena, který se v brance Lva představil po osmi zápasech, prověřil jen Wilson. Chybu Gragnaniho ale potrestat nedokázal.

S blížícím se koncem normální hrací doby bylo jasné, že tým, který dokáže vstřelit druhý gól, bude hodně blízko výhry. Velkou šanci si ale nikdo vytvořit nedokázal. Ani Riga v Praze nedokazovala, že jí v Západní konferenci KHL patří třetí místo a vyhrála čtyři z posledních pěti zápasů. Utkání tak dospělo do prodloužení.

Hned v 61. minutě trefil hostující Wilson tyč, když poté Lev nevyužil krátkou přesilovku čtyři na tři, rozhodly o zisku druhého bodu samostatné nájezdy. Zejména díky Klepišovi se nakonec z výhry radovali domácí, Klepiš totiž proměnil tři nájezdy za sebou.

Nyní Lev čeká série čtyř zápasů na kluzištích soupeřů, začne v sobotu v Jaroslavli, doma se opět představí až 13. listopadu.

Lev Praha - Dinamo Riga 2:1N (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Jaakola, rozhodující nájezd Klepiš - 8. Szczechura (Pujacs, Niživijs). Rozhodčí: Ravodin, Rönn - Otmachov, Šeljanin. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 4006.

Lev: Engren - Nakládal, Ševc, O'Byrne, Jaakola, Němec, Gragnani - Klepiš, Azevedo, Novotný - Řepík, Vrána, Birner - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Cingel, Tatíček, Ridderwall. Trenér: Kari Jalonen.

Riga: Tellqvist - Ozolinš, Rekis, Robinson, Pujacs, Sotnieks, Lavinš - Polák, Wilson, Hossa - Skvorcovs, Kuzmenkovs, Pavlovs - Indrašis, Szczechura, Bukars - Meija, Džerinš, Niživijs. Trenér: Artis Abols.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!