130 let
Hokejisté Lva oslavují branku

Hokejisté Lva oslavují branku | foto: ČTK

Lev zvítězil podruhé v řadě, Minsk přehrál 3:1

Sport
  •   20:51
Hokejisté pražského Lva dokázali i potřetí v nové sezoně Kontinentální ligy bodovat, přestože absolvují šňůru po soupeřových arénách. Dnes si připsali druhé vítězství, když vyhráli na ledě Dinama Minsk 3:1. O dalším tříbodovém zisku rozhodl po polovině zápasu útočník Tomáš Kubalík, jenž tak odpověděl na vyrovnání domácích.

Lvům patřila úvodní příležitost zápasu, když při vyloučení českého beka ve službách Dinama Krajíčka našel Němec najíždějícího Christensena, jehož zakončení však stál v cestě gólman Haugen. V osmé minutě už však uspěl po bekhendovém blafáku Klepiš a poslal hosty do vedení. Gólman Pražanů Vehanen se poté musel vytáhnout proti Meleškovi.

Připravujeme podrobnosti

Hned zkraje druhé části se proti pravidlům provinil Birner, a přestože si na trestné lavici odseděl celé dvě minuty, Minsk se nedlouho po skončení jeho trestu dočkal vyrovnání po úspěšné teči Pavloviče. Lev pak ustál další oslabení a v 31. minutě to byl právě provinilec Kubalík, který vrátil souboru kouče Václava Sýkory vedení. To navíc v 38. minutě navýšil na druhý pokus Sekáč.

V závěrečném dějství už se Lev soustředil na hlídání náskoku a příliš vzruchu tato část hry nepřinesla. Dinamo nevrátily do hry o body ani další dvě početní výhody. V sobotu uzavřou Pražané své úvodní turné na ledě Spartaku Moskva.

Výsledky KHL

Dinamo Minsk - Lev Praha 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Pavlovič (Kitarov) - 8. Klepiš (Kapanen, Danielsson), 31. Kubalík (Oystrick), 38. Sekáč (Zackrisson). Rozhodčí: Bukin, Bělov - Strelcov, Tarasov. Vyloučení: 2:7. Bez využití. Diváci: 10.060.

Sestavy: Minsk: Haugen - Krajíček, Goroško, Meech, Sinkjevič, Černook, Filičkin, Lisovec - Platt, Micflikier, Kaljužnyj - Irgl, Zacharov, Gavrus - Meleško, Stas, Jefimenko - Kirjuščenkov, Pavlovič, Kitarov - Dadonov. Trenér: Alexandr Andrijevskij.

Lev: Vehanen - Oystrick, O'Byrne, Ševc, Nakládal, Jaakola, Němec, Humphries - Danielsson, Kapanen, Klepiš - Birner, Tatíček, Řepík - Ridderwall, Christensen, Kubalík - Sekáč, Zackrisson, Thörnberg. Trenér: Václav Sýkora.

Omsk - Atlant Mytišči 4:3

Barys Astana - Petrohrad 2:5 (za hosty Červenka 1+2)

Chanty-Mansijsk - Čerepovec 3:1 (za domácí Trončinský 0+1)

Jekatěrinburg - Jaroslavl 0:4

Kazaň - Magnitogorsk 3:2

Nižnij Novgorod - Nižněkamsk 0:2

Viťaz Podolsk - Ufa 2:3

Spartak Moskva - CSKA Moskva 3:2

Doněck - Dinamo Riga 2:4 (za domácí Nedorost 0+1).

Autoři: ČTK, Lidovky.cz