Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Liberec i Sparta vstoupily do European Trophy vítězné

Sport

  21:25
PRAHA - Hokejisté Liberce i pražské Sparty vstoupili vítězně do nového ročníku European Trophy. Liberečtí Bílí Tygři doma zdolali i díky čtyřem asistencím kapitána Petra Nedvěda švýcarský Fribourg 5:3, Sparta zvítězila na ledě nováčka KHL Slovanu Bratislava před téměř devíti tisíci fanoušků rovněž 5:3.

Lev Praha - Sparta (Vitalij Karamnov ) foto: ČTK

Nedvěd se teprve v neděli po potvrzení svého setrvání na severu Čech zařadil do přípravy a sám předpokládal, že do zápasů zasáhne až přibližně po týdnu na ledě. Nakonec ale naskočil do hry už dnes a ve 22. minutě přihrál v přesilovce na úvodní branku Tomáše Urbana. Za 40 vteřin sice vyrovnal Mauldin, ale Liberci získali dvoubrankové vedení Špaček s Havířem, který využil další početní výhodu. U obou gólů asistoval opět Nedvěd.

ET

HC Slovan Bratislava - HC Sparta Praha 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 13. Kukumberg (Kytnár), 29. Vondrka (Boumedienne, Miklík), 42. Ölvecký (Šťastný) - 15. Forman (Y. Treille, Jan Hanzlík), 26. Jánský (Luňák), 32. J. Hlinka (Ton), 42. Ton (Gawryletz, Jan Hanzlík), 60. Ton (Tenkrát, J. Hlinka). Rozhodčí: Baluška, Müllner - Junek, Tvrdoň (všichni SR). Vyloučení: 1:5, navíc Štajnoch (Slovan) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 8843.

Bílí Tygři Liberec - Fribourg-Gottéron 5:3 (0:0, 3:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 22. T. Urban (P. Nedvěd, Derner), 26. Špaček (Bárta, P. Nedvěd), 34. Havíř (P. Nedvěd, T. Urban), 47. Kudrna, 60. Kudrna (P. Nedvěd) - 23. Mauldin (Dubé, Brügger), 36. Loeffel (Bykov, Rosa), 56. Mauldin (Bykov, B. Plüss). Vyloučení: 7:7, navíc Heins (Fribourg) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 1500.

Při přesilovce Fribourgu vzápětí snížil i po přihrávce českého útočníka Pavla Rosy Loeffel, ale v 47. minutě vrátil Bílým Tygrům dvoubrankový náskok Kudrna. Naději hostům dal ještě Mauldin, ale vteřinu před koncem při power play pojistil výsledek znovu Kudrna po další Nedvědově asistenci.

Sparta po testování širšího kádru, při kterém si připsala v pěti přípravných duelech jedinou výhru, vstoupila do European Trophy v plném složení. Do vedení šel ale díky Kukumbergovi v 13. minutě Slovan, který měl v sestavě už i čerstvou českou posilu Kamila Krepse. Brzy ale vyrovnal Forman a v druhé části otočil stav Jánský.

Sparta i s Hlinkou

Za domácí tým smazal ztrátu před polovinou utkání další český legionář Vondrka. Spartě ale vrátil vedení za tři minuty Hlinka a v úvodu třetí třetiny zvýšil vteřinu po skončení přesilovky Ton. Za 14 sekund sice snížil Ölvecký, ale vyrovnat už tým českého trenéra Čady nedokázal. Naopak v závěru pojistil výhru Sparty Ton. Slovan v Jižní divizi po výhrách po samostatných nájezdech v Chomutově (6:5) i doma s Vídní (2:1) poprvé prohrál.

Při střelecké chuti je na české půdě letní posila Ufy Tomáš Rolinek. Kapitán mistrů světa z Německa z roku 2010 v pondělí zařídil dvěma góly výhru v Chomutově 3:1 a dnes opět dvěma trefami pojistil v Karlových Varech vítězství 4:2. V 26. minutě se trefil v přesilovce čtyř proti třem a navázal na Pankovovy dvě rychlé branky z úvodu utkání. V třetí třetině dovršil Rolinek výsledek tečí v další přesilovce.

Kladno nenavázalo na pondělní výhru v Pardubicích 5:1 a připsalo si šestou porážku ze sedmi přípravných duelů, když podlehlo doma Litvínovu 2:5.

Rytíři sice vedli díky Martinu Látalovi, ale Kafan, Baláž, Kubinčák a Hanzl v druhé části otočili na 4:1 pro Severočechy. V závěru druhé části snížil opět Látal, ale v závěrečné power play se trefil také podruhé Kubinčák.

Kometa Brno představila proti Vítkovicím i svou novou akvizici slovenského beka Borise Valábika a potěšila 1400 diváků výhrou 8:5. Po dvou gólech vítězů vstřelili Tomáš Svoboda, Jan Hruška a Dočekal, přihrávku zaznamenal i Valábik.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!