Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Nedvěd zařídil Liberci postup do semifinále

Sport

  20:52
LIBEREC - Hokejisté Liberce porazili v pátém čtvrtfinále play off extraligy České Budějovice 3:1, sérii vyhráli 4:1 a jako první tým postoupili do semifinále. Velkou zásluhu na poslední výhře Severočechů v sérii měl kapitán Petr Nedvěd, který dvě branky vstřelil a na jednu přihrál.

Hokejisté Liberce oslavují branku foto: ČTK

Trenér hostů Výborný výrazně pozměnil složení útočných formací, produktivitě jeho týmu v úvodu zápasu to ale nepomohlo. Již v první minutě se mohli dostat Tygři do vedení, Vantuchova střela ale skončila jen na tyči. Do další šance se při Kuchejdově vyloučení dostal Trončinský, ale ujala se až další střela kapitána Nedvěda. Severočeši tak již ve třetí minutě vedli.

Liberec - Budějovice 3:1

Branky a nahrávky: 3. P. Nedvěd (Vantuch), 29. Špaček (T. Urban, P. Nedvěd), 54. P. Nedvěd (Čakajík, T. Urban) - 26. Ptáček (Gulaš, Kotalík).

Rozhodčí: Hodek, Homola - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:1.

Liberec: Pinc - Trončinský, Derner, Čakajík, Výtisk, Roth, Moravec, Holub, Ulrych, Štich - T. Urban, P. Nedvěd, Bartovič - Bárta, Vantuch, Špaček - Kudrna, Bulíř, Víšek - od 21. navíc Bortňák, Kica. Trenéři: Kalous a Pešán.

České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Mikuš, Němeček, Kolarz - Gulaš, Kašpařík, Šimánek - Kotalík, Langhammer, Sailer - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný - Horna, Červený, Martynek - Podlešák. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

A s Českými Budějovicemi mohlo být hůře. Kudrnova bekhendová střela ale skončila vedle Kovářovy branky. Poté ale byli domácí třikrát za sebou vyloučeni a Jihočeši měli šanci vyrovnat. Přesilové hry ale sehráli špatně a Pinc, který se opět vrátil do branky Liberce, moc složité práce neměl.

Při jedné z početních výhod naopak dvakrát nebezpečně zahrozil Urban. Přesilové hry určovaly i ráz druhé třetiny. Dvojice rozhodčích Hodek, Homola totiž vylučovala úzkostlivě a často. Vyrovnávací branka Ptáčka však přišla při vyrovnaném počtu hráčů na ledě, i když Trončinského trest skončil jen tři sekundy před ní.

Vedení zpět na stranu Liberce mohl vrátit Urban, Kovář si ale s jeho pokusy se štěstím poradil. O pár sekund později se ale prosadil Špaček, Urban však měl na jeho brance velký podíl. Třetí gól mohli přidat Bartovič nebo Kudrna, ale neuspěli stejně jako na druhé straně v samostatném úniku Mertl.

Hned na začátku třetí části měli gólové šance domácí Nedvěd a hostující Červený, ani jeden se však střelecky neprosadil a hra se následně "zklidnila". Ani jeden tým nechtěl udělat chybu. Čekání na gól, který by rozhodl o postupu Liberce nebo vrátil České Budějovice do hry, ukončil kapitán Tygrů Nedvěd, který v 54. minutě dorazil za Kovářova záda Čakajíkovu střelu.

Nic na výsledku nezměnila ani závěrečná power play, při které se předvedl Pinc. Lapačkou zlikvidoval velkou šanci Langhammera.

Další zápas čtvrtfinále play off:

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Vítkovice Steel 6:0 (1:0, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 11. Bartek (Somík), 32. Elkins (Bartek, Borer), 37. Kolář I z trestného střílení, 41. Starý (Píša, V. Kočí), 53. Bartek (Borer, Somík), 55. Bartek (Elkins, Somík). Rozhodčí: Minář, Pešina - Horinek, Lhotský. Vyloučení: 4:6, navíc Szturc (Vítkovice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 9754. Stav série: 3:2.

Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Sičák, Borer, Havíř, Kolář II, Benák - Kolář I, Koukal, Starý - Cetkovský, T. Zohorna, Rákos - Bartek, Elkins, Somík - Semorád, Kousal, Buchtele. Trenéři: Hynek a Lubina.

Vítkovice: Šindelář - Sloboda, Voráček, Sedlák, Kudělka, Punčochář, Koma - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, Strapáč, Klimek - J. Sýkora, Húževka, T. Káňa - Šedivý, Štefanka, Szturc (6.- 16. Kolouch). Trenéři: Trličík a Moták.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...