Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Litvínov přitvrdil. Vylučte sudího Poláka z extraligy, žádá manažer Kysela

Sport

  11:07
LITVÍNOV/PRAHA - Křivda po porážce ve Zlíně z hokejového Litvínova nevyprchala. Je natolik silná, že klub žádá o vyřazení arbitra Romana Poláka z listiny extraligových rozhodčích. „Bylo až směšné, co tam předváděli,“ obul se do sudích generální manažer Vervy Robert Kysela.

Martin Ručinský z Litvínova v diskuzi s rozhodčím. foto: ČTK

Stížnost jste dali na všechny čtyři rozhodčí. Co se vám nezdálo?
Přišlo mi, že hlavně výkon rozhodčího Poláka byl silně zavádějící. Vyloučit nám za posledních 14 minut pět hráčů plus dva na 10 minut, v některých případech za nic, mi přijde až divné. U rozhodčího, který píská dlouho, to nemůže být pouze pochybení. Ručinský se jen dotknul soupeře a dostal desítku, to bylo až směšné! Notabene vyloučil Zemana, který seděl na střídačce. Fakt nevím, co si o tom myslet. Přišlo mi to jako výkon z českých parodií, jak se do rozhodčích navážejí.

ČTĚTE TAKÉ

Co všechno podniknete?
Poláka budeme vetovat a já navrhnu, aby byl vyřazený z kádru extraligových rozhodčích. Takový výkon není možný. Aniž bych to stačil řešit už v ten pátek, asi pět minut po zápase mi volal Patrik Martinec ze Sparty (sportovní manažer), že ve Zlíně se jim stalo úplně to samé. A všichni se na to ptají, protože to viděli, protože to bylo k smíchu.

Zlín se vašimi slovy cítí dotčený.
Nevím čím. Já o Zlínu neřekl ani slovo. Jen o rozhodčím Polákovi. Na Zlín si nestěžuju. Náš trenér Miloš Hořava to řekl dost jasně. Že hokej léta hrál, trénoval a sledoval jako divák, ale tohle ještě nezažil. Já ho považuju za jednoho z nejserióznějších lidí v českém hokeji. On si nikdy na nic nestěžuje! To není trenér, který by stál mezi vrátky a křičel na rozhodčí. Než trestat Hořavu za nějaké výroky, které už chce ředitel extraligy vysvětlit, měli by se zaměřit na vysvětlení od Poláka.

Pavel Písařík z Litvínova střílí první gól brankáři Liboru Kašíkovi ze Zlína.
Martin Ručinský z Litvínova v diskuzi s rozhodčím.
Vítězná radost hokejistů Zlína.
Zleva kapitán Zlína Petr Čajánek a Karel Kubát z Litvínova.

A vy ho máte jaké?
Jestli si Zlín kdysi stěžoval, že Trávníček v Litvínově škrtnul Žižku o nos, tak Čajánek za jedno střídání rozdal tři takové zákroky a honil Baránka. Za čtvrtý zákrok dostal 2 minuty. A přestože týden předtím přišla nová pravidla, že za bouchnutí do plexi jsou další dvě minuty, tak Čajánek šesti údery rozštípal hokejku a rozhodčí stál, koukal a dělal, že to nevidí. To mi přijde minimálně divné. Nemám žádné důkazy, že by udělal korupční jednání, že by někde sázel nebo od někoho bral úplatky. Ale přijde mi, že naprosto úmyslně poškodil nás a pomohl Zlínu. Jinak si to neumím vysvětlit.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!