Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Sport

Litvínovské trápení pokračuje. Na ledě Komety vedl 3:0, přesto padl po nájezdech

Hráči Brna se radují z gólu do sítě Litvínova. Zprava Ondřej Němec, dorostenec Stanislav Svozil a Martin Zaťovič foto: ČTK

Brno - Hokejisté Brna porazili ve 40. kole extraligy Litvínov 4:3 po samostatných nájezdech, přestože ve 27. minutě prohrávali už 0:3. V rozstřelu dovršil obrat útočník Luboš Horký. Litvínov tak nenavázal na páteční výhru v Kladně a prohrál posedmé z posledních osmi utkání, Brno ve stejném počtu duelů vyhrálo potřetí.
  18:22aktualizováno  19:22

Kometě se první třetina vůbec nepovedla. Její hráči špatně bruslili, vázla u nich kombinace a tím pádem i možnost ohrožení Honzíkovy branky. Jen čtyři slabé střely toho byly důkazem. Vlastimilu Bubníkovi na dresu tak v rámci akce Legenda legendám jeho nástupci čest nedělali.

Naopak hosty kromě záchranářských prací jakoby navíc motivovala podobizna Ivana Hlinky na prsou. Už ve druhé minutě měl vyloženou šanci Hübl, ale nedal. Vejmelku překonal až v osmé minutě po přečíslení Válek. Nedůraz v obraně Brna byl u zrodu druhé branky v jeho síti, když se prosadil obránce Pavelka z prostoru mezi kruhy.

Brno potřebovalo k definitivnímu probrání dostat ještě jeden gól. Stalo se po pěkné kombinaci, když Stříbrný přenechal puk Ščotkovi a ten trefil přesně levý roh.

Jenže Kometě stačilo 11 vteřin, aby z hole Orsavy vstřelila gól naděje. Od té doby se její hra výrazně zlepšila, k čemuž pomohly i tři přesilové hry. V druhé z nich při Hüblově trestu snížil na 2:3 po kombinaci Erata s Muellerem do prázdné branky Zaťovič. Spousta dalších příležitostí Brna však zůstala nevyužita.

Ve třetí třetině se domácí tým do svého soupeře zakousl hned od první minuty, ale Litvínov byl na tento scénář připraven a soustředil se na pečlivou defenzívu. Tu krásným sólem překonal ve 46. minutě Zaťovič, ale koncovka mu nevyšla. Kapitán se dočkal pár vteřin po vypršení přesilovky, když poslal za Honzíkova záda Muellerovu přihrávku a vyrovnal.

Strhnout tříbodovou výhru na stranu Komety mohl v oslabení Plekanec, ale neprosadil se při blafáku. Gól nepadl ani v prodloužení, byť blízko k němu měli Hanzl a Kusko. V nájezdech se prosadili Mueller a na druhé straně Petružálek, c páté sérii uklidil zkušeně puk pod horní tyč Horký a zařídil tím dva body pro Kometu.

Ostatní výsledky 40.kola:

HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 2:3 v prodl. (0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Ivan (Kusý, Harju), 40. Vondrka (Rolinek, Zacharčuk) - 18. D. Šťastný (Ševc), 59. D. Šťastný (Dlapa), 65. Ševc. Rozhodčí: Jeřábek, Veselý - Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 7602.

Rytíři Kladno - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Austin (Jágr, Zikmund) - 7. Galvinš (Martin Růžička), 10. Hrňa (M. Kovařčík, M. Doudera). Rozhodčí: Hodek, Obadal - Komárek, Malý. Vyloučení: 6:5, navíc A. Lakos (Kladno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3713.

Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. L. Hudáček (Šmíd, Birner), 19. A. Musil (Zachar, Derner), 30. Lenc (Birner), 42. P. Jelínek, 60. Ordoš (Šmíd, Birner) - 39. Dragoun (Žejdl). Rozhodčí: Šír, Horák - Špringl, Klouček. Vyloučení: 7:10, navíc J. Vlach 10 min. a do konce utkání - F. Pavlík 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 7331.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 6:3 (2:1, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. Kracík (P. Zdráhal, Rob), 15. Kantner (Gulaš, Mertl), 37. Pour (L. Kaňák, Kracík), 38. P. Zdráhal (Gulaš, Pulpán), 50. Čerešňák (Kantner), 57. V. Němec (Rob, Kracík) - 13. V Růžička (Říčka), 22. Pech (Rousek), 40. Buchtele (Pech, M. Forman). Rozhodčí: Kika, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 8:11, navíc Jánošík - Řepík oba 10 min, Košťálek 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:1. Diváci: 7536 (vyprodáno).

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...