Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

LN: Výborný se vrací do Sparty

Sport

  18:30
PRAHA - Po nemastné neslané sezoně hokejová Sparta rozhazuje tučné návnady a shání posily. Dokonce i za Atlantikem. Skutečná zlatá ryba, která se loňským mistrům republiky podařila ulovit, se jmenuje David Výborný.

David Výborný posílí od příští sezony Spartu. foto: Lidové noviny

Pětinásobný mistr světa, vyhlášený hokejový virtuos i bojovník, a hlavně muž s velkým srdcem, totiž ukončil v NHL své osmileté působení v celku Columbus Blue Jackets a vrací se do Holešovic. Tedy do míst, kde před osmnácti léty začínal profesionální kariéru. Výborný, jenž prožil v zámoří svoji nejhorší sezonu, dnes ráno přistane na Ruzyni a pouhou hodinu po příletu z USA se objeví na tiskové konferenci Sparty, kde bude společně s Brošem a Kratěnou oficiálně představený.

Jeho návrat je pikantní i v tom, že za trenéra bude mít svého otce Františka. Naposledy se na jedné střídačce v roli trenér - hráč potkali v sezoně 1999/2000, kdy David Výborný pomohl Pražanům k zisku titulu.


Výborný junior před časem napůl v žertu prohlásil, že by se do Sparty radši vrátil až v době, kdy jeho otec už tým připravovat nebude. Zásadní problém ze zmíněného faktu ale v rodině zjevně nemají. "Davida považuji za jednoho z 22 hráčů, které budu mít na starosti,“ říká František Výborný. "Když bude nutné, nějaké nedostatky mu klidně vytknu a když se  akce povede, pochválím spíš celou pětku.“
 
Přijde do Sparty i Straka?
 


Další podrobnosti
o nových posilách hokejové Sparty
si přečtěte v pátečním vydání deníku


 
 
 
Autoři: ,

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.