Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Cingel se ve Spartě uvedl čtyřmi góly: Ve Lvu mi to trvalo dva roky

Sport

  15:09
PRAHA - Jestli tohle má být jenom úvodní pozdrav, pak se mají sparťanští fanoušci na co těšit. Nová posila pražských hokejistů - slovenský útočník Lukáš Cingel - se hned v prvním utkání blýskl čtyřmi góly.

Útočník Lva Lva Lukáš Cingel před brankářem Donbassu Doněck Jánem Lacem foto: ČTK

Hlavně díky němu dokázal tým trenéra Josefa Jandače v úvodní přípravě otočit výsledek utkání s Českými Budějovicemi a zvítězit vysoko 7:4.

"Čtyři góly jsem dal naposledy v juniorech, mezi dospělými to nepamatuju," smál se v rozhovoru pro klubový web mladý forvard, který má za sebou v seniorském hokeji teprve dvě sezony.

Do Sparty přišel ze Lva, kde se v první sezoně spíše rozkoukával a více prostoru (především ve třetí a čtvrté lajně) dostával až teprve v uplynulé sezoně. Gólově se však neprosazoval, ve 41 zápasech se trefil pouze dvakrát.

Talent v něm však dřímá, však o něm také sparťanský kouč Jandač při jeho příchodu prohlásil: "O Cingela jsme měli velký zájem ještě předtím, než začal Lev řešit svou budoucnost."

Na jihu Čech patřil i ve svému věku ale k nejzkušenějším, protože rudí nastoupili v hodně kombinované sestavě. Chyběl opory jako Pilař, Barinka, Rolinek, Hlinka, Pech či Kumstát, nehráli ani Buchtele nebo Přibyl.

Svoje představení rozjel až ve 32. minutě, kdy tečoval Polášovu střelu a snižoval na 1:2. Druhý gól přidal o čtyři minuty později a hattrick stihl zkompletovat ještě do druhé přestávky. Čtvrtou trefu přidal dvě minuty po změně stran.

"Tolik gólů jsem dal za ty dvě sezony ve Lvu," zářil Cingel. Ve skutečnosti se trefil dokonce jen třikrát (pokud nepočítáme dva zásahy z letošního play-off KHL).

"Dokázali jsme střílet góly a vyhrát, ale nepřeceňoval bych to. Je to první zápas přípravy," zůstává při zemi Cingel, který hrál v útoku s dalšími nováčky Saboličem a Torquatem. "Hrálo se nám dobře. Myslím, že jsme si na první pokus docela sedli."

Sparta zápasem proti Budějovicích zakončila krátké soustředění na jihu Čech. "Musím říct, že tréninky byly opravdu kvalitní, mákli jsme si, ale to je dobře. Soustředění splnilo účel: byli jsme pár dní pohromadě a líp se poznali."

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!