Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Lundqvist se nedočkal 450. výhry ani na šestý pokus. Chytil ani Kämpf v NHL nenastoupili

Sport

  7:37
New York - Hokejisté New Yorku Rangers nastoupili ve středečním utkání NHL bez Filipa Chytila, který má drobné zranění, a podlehli doma Ottawě 1:4. Další český útočník David Kämpf se neobjevil v sestavě Chicaga, které udolalo na svém ledě St. Louis 4:3 po nájezdech.

Brankář Rangers Henrik Lundqvist si ani na šestý pokus nepřipsal 450. výhru v soutěži. foto: ČTK

Mrázek vychytal stou výhru v NHL. Bodovali i Pastrňák a Krejčí

Brankář Rangers Henrik Lundqvist si ani na šestý pokus nepřipsal 450. výhru v soutěži. Nejhorší tým soutěže mu dal tři góly v úvodních 24 minutách - dvakrát skóroval v přesilové hře a jednou dokonce v oslabení. Švédského brankáře překonali nejdříve v rozmezí 75 sekund Bobby Ryan a Zack Smith a na 3:0 zvýšil Brady Tkachuk. Také Rangers se trefou Liase Anderssona prosadili v oslabení, ale hosty uklidnil čtvrtým gólem Brian Gibbons.

Chicago zpestřilo předzápasový program akcí, v níž vrací na led své bývalé hráče a kterou nazvali Ještě jedno střídání. Fanouškům se ukázali Phil Esposito (hrál za Chicago v letech 1963 až 1967) a Tony Esposito (1969 až 1984), kteří se pozdravili před úvodním vhazováním i s domácím hráči.

Oba bratři, kteří byli v minulosti uvedeni do Síně slávy, přinesli svým následovníkům štěstí. Chicago sice promarnilo v závěrečných sedmi minutách vedení 3:1, přičemž St. Louis vyrovnalo 39 sekund před třetí sirénou, ale rozstřel rozhodl jeho kapitán Jonathan Toews. Výhru podpořil také brankář Cam Ward, který startoval po měsíci. V zápase chytil 37 střel a všechny tři nájezdy.

NHL: Filip Chytil skóroval poprvé od začátku února, porážce Rangers nezabránil

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!