Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Magnitogorsk po velkém obratu podruhé dobyl Omsk, Jágr se trápí

Sport

  16:39aktualizováno  16:54
PRAHA/OMSK - Nejlepší tým základní části KHL Avangard Omsk nezvládl ani druhou domácí partii ve čtvrtfinále play off a v prodloužení prohrál 3:4 s Metallurgem Magnitogorskem. Vítěznou branku dal v 64. minutě Aaltonen. Hosté tak dokonali obrat, v 7. minutě zápasu prohrávali již 0:2, na 3:3 srovnával Kontiola 128 vteřin před koncem třetí třetiny. Magnitogorsk před domácími zápasy vede v sérii 2:0.

Jágr v mele před brankou Magnitogorsku. foto: www.khl.ru

"Situace je vážná, nikoliv však kritická!" Tak zní jedno z českých pořekadel. Pro hráče Omsku platí dokonale. Lídr základní části ruské KHL padl ve své aréně podruhé ve čtvrtfinále s Magnitogorskem a na Ural se Jágrovi a spol. nepojede zrovna s příjemný pocitem po těle.

ČTVRTFINÁLE KHL - 2. ZÁPASY

OMSK 3:4PP MAGNITOGORSK (2:1, 0:1, 1:1 - 0:1)
Branky: 4. Perežogin, 7. Červenka (Škoula), 41. Averin (Červenka) - 13. Čistov, 27. Kaigorodov, 58. Kontiola, 64. Aaltonen. Jágr, Vampola (Omsk) a Rolinek (Mag) nebodovali.

Magnitogorsk v sestavě s kapitánem mistrů světa Tomášem Rolinkem v Omsk Aréně ani jednou nevedl, přesto se raduje z vítězstvi 4:3 v prodloužení. Domácí totiž na soupeře na rozdíl od středy vlétli jako uragán a již v 7. minutě po trefách Perežogina a Červenky vedli 2:0.

Možná Avangardu pomohl fakt, že kouč Summanen od sebe roztrhnul dvojici Červenka-Jágr a hvězdnou osmašedesátku postavil do lajny k Petru Vampolovi, se kterým si česká hokejová legenda tolik rozuměla na loňském zlatém MS. Pohoda z domácích hokejek ale zmizela ve 13. minutě, když se po závaru před Rämö prosadil Čistov.

Hráči z ocelářské oblasti od té chvíle ukazovali svou "tuhou" povahu a ve 27. minutě po chybě Jágra na útočné modré vyrovnal Kajgorodov. Domácí sice poslal ve 41. minutě do vedení Averin, zlomit soka ale hráči Avangardu nedokázali. 128 vteřin před koncem vyrovnal na 3:3 po chybě hráčů Omsku v obranné třetině Kontiola krásnou střelou zápěstím.

Gagarinův pohár.

Prodloužení se poté hrálo 209 vteřin než Kontiola přenechal na kruzích kotouč Aaltonenovi, který svého krajana v brance Omsku překonal krásnou střelou švihem na zadní tyč. Hosté si tak domů vezou luxusní náskok 2:0 na zápasy a v neděli mohou získat po další výhře tři mečboly. Také si říkáte, že je situace pro Jágra kritická?

Nemusí tomu tak být. "Omiči" totiž narozdíl od prvního duelu, kdy zpackali na co šáhli, předvedli mnohem lepší výkon a soupeře přehrávali. Pokud se vyvarují zbytečných chyb v obranném pásmu, schopnostmi na obrat rozhodně disponují. Potvrdí to na ledě?

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...