130 let
Brankář týmu Bílí Tygři Liberec Marek Pinc právě dostal první gól.

Brankář týmu Bílí Tygři Liberec Marek Pinc právě dostal první gól. | foto: Michal Kamaryt, ČTK

Marek Pinc se vrací na sever Čech, bude chytat za Liberec

Sport
  •   17:35
LIBEREC - Hokejový brankář Marek Pinc se stal definitivně posilou extraligového Liberce. Ve staronovém působišti dnes podle klubového webu podepsal dvouletý kontrakt. V kádru Bílých Tygrů by měl třicetiletý Pinc vytvořit rovnocennou dvojici s finským gólmanem Terem Leinonenem, jenž byl původně před sezonou zamýšlenou jedničkou.

Leinonena však sužovaly zdravotní potíže. "Leinonen, se kterým jsme vstupovali do letošní sezony jako s gólmanem číslo jedna, se v posledních týdnech dostal do nečekaných zdravotních problémů, krátkodobě byl dokonce hospitalizován. Spoustu zápasů tak odchytal se sebezapřením, kdy by někteří další brankáři na led ani nevyjeli," uvedl generální manažer Ctibor Jech.

Problém Severočechů spočíval v tom, že za Leinonena neměli plnohodnotnou náhradu. "Forma druhého brankáře Michala Fikrta výrazně zaostávala za loňským ročníkem a v součtu se špatnou výkonností týmu jsme se rozhodli angažovat Pince. Jsme přesvědčeni, že s Leinonenem vytvoří rovnocennou kvalitní dvojici a pomohou nám k lepším výsledkům," doplnil Jech.

Pinc navíc už v Liberci působil v sezoně 2007/08, kdy po odchodu Milana Hniličky do ruské Ufy přišel v listopadu na hostování z Vítkovic. Fikrt by mohl najít uplatnění v Liptovském Mikuláši, kam se dnes přesunul a ve středu by měl s týmem absolvovat první trénink.

Autor: ČTK