130 let
Hokejisté Slovanu Bratislava (ilustrační foto).

Hokejisté Slovanu Bratislava (ilustrační foto). | foto: hcslovan.sk

Medaile nechceme. Hokejisté Slovanu a Košic vrací své dodatečně udělené trofeje

Sport
  •   18:30
Košice - Klub HC Košice odmítl bronzové medaile za třetí místo poté, co je Ligová rada slovenské hokejové ligy udělila od zeleného stolu na základě výsledků zrušeného ročníku. Po jednomyslné dohodě vedení s realizačním týmem a hráči putovaly cenné kovy zpět společnosti Pro-Hokej, která soutěž řídí. Druhý Slovan Bratislava už dopředu vedení soutěže informoval, že stříbrné medaile nechce.

Oba kluby vyjádřily nesouhlasily s vyhlášením výsledků a korunovací Banské Bystrice mistrem. Košice v dopise šéfovi soutěže Richardu Lintnerovi zopakovaly předešlá vyjádření, že by se podobně jako v ostatních hlavní evropských ligách mistr a medailisté vyhlašovat neměli.

Na předčasném ukončení slovenské ligy se dohodly kluby kvůli opatřením proti šíření koronaviru ve středu. Ve čtvrtek ho schválila Ligová rada, která určila konečné pořadí soutěže a na rozdíl od jiných zrušených lig vyhlásila i mistra (Banská Bystrica) i majitele stříbrných (Slovan Bratislava) a bronzových medailí (Košice).

Banská Bystrica vedla tři kola před koncem nadstavbové části o 1. až 6. místo o 12 bodů před Slovanem, Košice zaostávaly o další dva body. Banská Bystrica získala čtvrtý titul v řadě a právo startu v nadcházejícím ročníku Ligy mistrů. V jiných soutěžích se určovalo nasazení účastníka Ligy mistrů podle základní části, ale zůstaly bez šampiona.

Podle Lintnera ale svaz postupoval podle soutěžního řádu, který ukládá povinnost po ukončení soutěže vyhlásit konečné pořadí družstev, předat putovní pohár, jednotlivcům medaile a zároveň vyhlásit mistra Slovenska.

Autor: ČTK