Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sparta získala exslávistu: útok holešovického klubu posílí Vondrka

Sport

  13:11aktualizováno  13:21
PRAHA - Ač to nedávno obě strany popíraly, nyní je to oficiální: hokejový útočník Michal Vondrka přichází do Sparty. „Byla to dlouhá a složitá jednání, ale jsem rád, že se nám je podařilo dotáhnout do úspěšného konce,“ říká Patrik Martinec, sportovní manažer klubu.

Jakub Štěpánek (vlevo) a Michal Vondrka. foto: Reuters

Sparta tak získala bývalého dlouholetého slávistu a výrazně posílila před blížícím se play off. Námluvy obou stran probíhaly už během podzimu, kdy vyšlo najevo, že má Slovan Bratislava opět vážné finanční potíže a neplatí svým hráčům výplaty.

Vondrka chtěl ze slovenského klubu kvůli nedodržování smluvních podmínek odejít už po minulé sezoně, bratislavský klub mu však nakonec všechny dluhy uhradil a přemluvil ho k podpisu nového kontraktu. Jenže situace se opakovala.

O jednání se Spartou se mluvilo už během podzimu, jenže Martinec všechno popíral a bližší vyjádření nechtěl podat ani samotný Vondrka.

Útočník Slovanu Michal Vondrka v přípravném utkání proti Kometě Brno
Trenér Rostislav Čada mluví k hráčům Slovanu, vlevo Michal Vondrka
Česko - Dánsko (Nichlas Hardt vpravo a Michal Vondrka)
Jakub Štěpánek (vlevo) a Michal Vondrka.

Pro něj je přestup pikantní, jelikož drtivou většinu kariéry strávil ve Slavii pod vedením Vladimíra Růžičky. Jeden rok si zahrál ve finském Oulu, odkud se k červenobílým ještě v průběhu ročníku 2011/12 vrátil. Pak zamířil do Slovanu, kde působil až dosud.

32letý bronzový medailista z MS 2012 a slávistický mistr ligy z roku 2008 se k hlavnímu rivalovi přesune ihned po příjezdu z Bratislavy. Holešovičtí přestup stačili dotáhnout ještě pár dní před koncem přestupního termínu - ten nastane tuto sobotu o půlnoci.

„Máme několik dlouhodobě zraněných útočníků a Michal pro nás bude velkou posilou v závěru sezony a zejména v play off,“ pochvaluje si Martinec.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!