130 let

Útočník Michal Vondrka. | foto: Michal Šula, MAFRA

Růžička přivábil do Chomutova další zvučné jméno. K Pirátům míří Vondrka

Sport
  •   18:46
CHOMUTOV - Hokejista Michal Vondrka přestupuje na tři roky do extraligového Chomutova. Třiatřicetiletý reprezentační útočník jde za oblíbeným koučem Vladimírem Růžičkou, kterého na sever Čech následovala celá řada bývalých slávistů.

Už před Vondrkou přišel Jakub Sklenář, Marek Tomica a také Tomáš Pospíšil, jenž v červenobílém dresu také působil. Kromě toho v týmu už působí brankář Miroslav Kopřiva, obránce Jiří Drtina či útočníci Vladimír Růžička mladší či Antonín Dušek, který v Praze pod Růžičkou také hrál.

Vondrka je však ze všech nejvýraznější jméno. Už třeba jen díky tomu, že dlouhodobě patří do reprezentačního výběru a zúčastnil i letošního mistrovství světa v Praze, kde předvedl velice obstojné výkony.

Pro Chomutov je to už třetí borec, jenž hrál na uplynulém šampionátu: před Vondrkou přišli obránci Juraj Jánošík ze Slovenska a Aleš Kranjc ze Slovinsko.

Útočník Slovanu Michal Vondrka v přípravném utkání proti Kometě Brno
Jakub Štěpánek (vlevo) a Michal Vondrka.

O příchodu Vondrky do severočeského klubu se spekulovalo už právě během mistrovství světa, ale v té době tuto informaci nechtěla žádná ze zúčastněných stran komentovat. Samotný hráč navíc naznačoval, že by rád ještě zkusil zahraniční angažmá.

To mu zřejmě nevyšlo, proto zvolil Chomutov. Do tříleté smlouvy si každopádně vymohl klauzuli, podle které může za předem stanovených podmínek do ciziny odejít. 

Na severu jde o jeho páté extraligové angažmá: vedle Slavie a Českých Budějovic se mihl i v Karlových Varech a naposledy ve Spartě.

Tam se vrátil ze Slovanu Bratislava, který měl dlouhodobě finanční problémy a neplatil mu - podobně jako další hráčům - mzdu. Po odchodu ze Slavie v roce 2011 (v červenobílém dresu strávil celkem devět let) hrál ještě ve finském Kärpätu Oulu.

Autor: