Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Michálek nedostal povolení jet na MS

Sport

  0:02
Québec - Útočník Milan Michálek ze San Jose dres české hokejové reprezentace na mistrovství světa v Québeku s největší pravděpodobností neoblékne. Třiadvacetiletý forvard nedostal od klubu povolení ke startu na turnaji. Potvrdil to Michálkův agent Josef Machala.

Český hokejista Milan Michálek z týmu San Jose Sharks. foto: ČTK

"V klubu o tom nechtějí ani slyšet, Milan neprošel lékařskou prohlídkou," řekl Machala. Vedení českého týmu tuto informaci dnes nepotvrdilo, přestože už v zákulisí pronikla. "S Michálkem jsem teď ještě nemluvil," řekl trenér Alois Hadamczik novinářům v Québeku po utkání Švýcarska se Švédskem, v němž sledoval příštího soupeře v osmifinálové skupině E.

Michálek inkasoval v závěru základní hrací doby nedělního utkání play off NHL v Dallasu tvrdý zákrok od Brendana Morrowa. Z šestého utkání série druhého kola Stanleyova poháru, pro Sharks posledního v sezoně, poté odstoupil a v nastaveném čase už nehrál. Zdálo se, že účastník mistrovství světa ve Finsku v roce 2003 bude mimo hru, ale naděje na start na šampionátu na čas ožila v minulých hodinách.

"Jsem s Milanem Michálkem v jednání. Mluvil jsem s ním před zápasem i po jeho skončení. Cítí se v pořádku, bolí ho jen trochu rameno a za dva tři dny bychom ho měli dát tady s našimi doktory dohromady," řekl trenér Alois Hadamczik novinářům bezprostředně po úterním utkání s Itálií. "Zavolal jsem mu ze slušnosti, že jsem s ním počítal. On mi sdělil, že ten zákrok byl těžký a že se necítí tak špatně, jak to vypadalo. Milan má chuť přijet a čeká na vyjádření lékařů. Pokud mu v tom nezabrání, tak sedne do letadla a přiletí."

V pondělí totiž byl český trenér přesvědčený, že naděje na Michálkův příjezd na šampionát padla. "Ale žádný otřes mozku nemá a problémy s ramenem by měly podle jeho slov ustat. Pro mě je to hráč, který do týmu patří," prohlásil v úterý Hadamczik.

V jeho představách se tak nakrátko opět oživilo složení nové druhé formace, kterou by s Michálkem vytvořili další posila ofenzivy Tomáš Plekanec z Montrealu a Aleš Kotalík. "Ten zákrok na Milana narušil naše představy, už jsem s tím nepočítal, ale rozhovor s ním oživil naději," říkal v úterý Hadamczik. Nakonec ale z jeho plánu znovu sešlo.

Vedení týmu také řešilo potíže příjezdu Michala Rozsívala z New Yorku Rangers, pro něhož se nakonec podařilo sehnat letenku tak, že dorazí do Québeku dnes v noci.

Reprezentační trenér dnes opět zúžil kádr, který měl k dispozici. V každém případě se se svými asistenty Josefem Palečkem a Františkem Musilem rozhodli pro variantu se sedmi beky a 15 útočníky. Jak sdělil ČTK tiskový mluvčí svazu Pavel Bárta, ráno byli totiž nově posláni domů obránci Ladislav Šmíd z Edmontonu a Vladimír Sičák z Českých Budějovic.

Po úterním dopsání Ladislava Kohna na soupisku tak zůstal jediným čekatelem na post do pole karlovarský útočník Václav Skuhravý. Jelikož Michálek na šampionát nepřijede, měl by zůstat v kádru a má tak naději na premiérový start na mistrovství světa.

Autor: