Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Michálek pomohl Ottawě k bodu, New Jersey opět neskórovalo

Sport

  7:37aktualizováno  10:04
NEW YORK - Hokejisté Ottawy i díky asistenci Milana Michálka získali v nedělním utkání NHL alespoň bod za prohru s Dallasem 3:4 po samostatných nájezdech. Kanadský tým, který v zápase prohrával 0:2 a 2:3, vyrovnal deset sekund před koncem třetí třetiny zásluhou Bobbyho Ryana, jemuž zpoza branky nezištně mezi kruhy přihrál Michálek.

Hokejisté Ottawy Joe Corvo (vpravo) a Milan Michálek

"Ani jsem neviděl, jak k němu ta přihrávka prošla. Mohl jsem pak jen hádat, kam vystřelí. Čekal jsem, že bude mířit na vyrážečku a možná tomu tak i bylo, ale zlomil hokejku a byl z toho takový šourák," řekl k vyrovnání brankář Dallasu Kari Lehtonen. "Nicméně jsme měli být důraznější. Všechno vypadalo skvěle, dvacet sekund do konce máme kotouč na hokejce, oni nemůžou odvolat brankáře, ale pak se to najednou rychle otočilo," uvedl Lehtonen, který v rozstřelu vychytal všechny tři hráče Ottawy včetně Michálka. Nájezdy rozhodl Jamie Benn.

Ottawa - Dallas

Ottawa v prodloužení přišla o brankářskou jedničku Craiga Andersona, kterého v pádu trefil nešťastně kolenem do hlavy Valerij Ničuškin. Zkušený gólman opustil led na nosítkách, z nichž divákům v plné výstroji zdvihnutým palcem naznačoval, že to bude dobré. Podle trenéra Paula MacLeana má Anderson naražený krk a musí podstoupit sérii vyšetření.

Ofenziva New Jersey byla podruhé za sebou oslabena o Patrika Eliáše a v obou případech vyšla gólově naprázdno. Po sobotní prohře 0:1 s Philadelphií tentokrát Devils nenašli recept na obranu Minnesoty, které podlehli 0:4. Hlavním hrdinou vítězů byl brankář Josh Harding, jenž kryl 19 střel a zaznamenal druhou nulu v sezoně.

Minnesota - New Jersey

Harding, který přitom nebyl považován na startu sezony za jedničku týmu, vylepšil svou úspěšnost zásahů na 95 procent a gólový průměr snížil na 1,11 v deseti zápasech. V obou statistikách vede mezi brankáři, kteří odchytali alespoň pět utkání. "Není to o jednom hráči. Kluci přede mnou mi práci usnadňují a tohle je týmový výsledek," řekl brankář.

New Jersey v této sezoně neskórovalo už počtvrté ze 14 zápasů, Jaromír Jágr ve druhém utkání po sobě nevystřelil na branku. "Právě teď je to hodně frustrující. Nedaří se nám, jak bychom si přáli, ale nesmíme přestat dřít. Musíme se s tím vypořádat a bojovat dál," komentoval špatnou produktivitu útočník Stephen Gionta. Devils navíc ztratili i obránce Jona Merrilla, pro něhož skončil zápas už po pár střídáních, když ho Torrey Mitchell narazil hlavou na mantinel a způsobil mu tržné rány v obličeji.

Teprve potřetí v tomto ročníku nebodoval Jiří Hudler, i bez jeho příspěvku Calgary vyhrálo 3:2 v prodloužení na ledě obhájců z Chicaga. Utkání rozhodl v čase 61:32 Kris Russell a zařídil, že si brankář Reto Berra ve svém premiérovém zápase NHL připsal vítězství. Švýcarský gólman zneškodnil 42 střel a byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Chicago - Calgary

"Jsem na Reta pyšný. Chytal stejně jako celou sezonu ve Švýcarsku. Ani jednou se nezasekl, skvěle kontroloval každou střelu. S těmi dvěma, které skončily gólem, nemohl nic dělat. Byl skvělý," řekl trenér Bob Hartley na adresu šestadvacetiletého Berry.

Výsledky NHL

  • Ottawa - Dallas 3:4 po nájezdech (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0) Branky: 28. Karlsson, 37. Spezza, 60. Ryan (M. Michálek) - 18. Whitney, 21. Ničuškin, 44. Roussel, rozh. nájezd Jamie Benn. Střely na branku: 36:38. Diváci: 18.106.
  • Chicago - Calgary 2:3 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1) Branky: 27. P. Kane, 56. Hossa - 28. Cammalleri, 43. Glencross, 62. Russell. Střely na branku: 44:30. Diváci: 21.229.
  • Minnesota - New Jersey 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) Branky: 14. Granlund, 28. Mitchell, 45. Heatley, 58. Pominville. Střely na branku: 20:19. Diváci: 17.571.
Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!