Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Michálek: Rád bych si s bráchou zahrál

Sport

  14:44
QUEBECK - Na jednu stranu drží hokejový obránce Zbyněk Michálek palce svému bratrovi Milanovi ze San Jose v bojích o Stanleyův pohár, na druhou by si s ním rád zahrál v dresu národního týmu na mistrovství světa v Québeku. Jak to nakonec dopadne, rozluští až nadcházející dny.

Michálek už se těší na ostrý start do MS. foto: ČTK

Mladší sourozenec zadáka Phoenixu ve čtvrtek zařídil vítězným gólem výhru Sharks na ledě Dallasu a odvrátil vyřazení týmu. Série pokračuje za stavu 3:1 pro Stars v pátek v San Jose.


"Byla by paráda si spolu zahrát a ještě navíc v národním týmu. Byl bych rád, kdyby se to povedlo, ale já hlavně bráchovi přeju úspěch ve Stanley Cupu. Uvidíme, co se stane. Necháme to osudu," řekl Michálek novinářům. Oba jsou v telefonickém kontaktu a z nepříznivého stavu v sérii byl prý Milan hodně zklamaný. "Měli velké cíle, mají dobrý tým a vedení na hráče hodně tlačilo. Bohužel tam nebude moc dobrá nálada," uvedl Zbyněk Michálek na adresu San Jose, které alespoň vykřesalo naději.

"Nevím, jak se na to budou tvářit, když vypadnou a Milan bude chtít jet na mistrovství světa. Bude to docela zajímavé. Ale když bude zdravý a všechno bude v pohodě, tak stejně jako všude jinde asi problémy dělat nebudou," věří.

Když je možnost, zápasy sleduje. "Jen v úterý jsme měli týmovou večeři, tak jsem neměl šanci." Už se ale nemůže dočkat pátečního startu šampionátu. "Trénovat dokola není ono, těším se, až to začne," řekl s tím, že po přesunu z Montrealu do Québeku
nasaje tým teprve tu pravou atmosféru šampionátu. V sídle kempu se točilo vše kolem boje Canadiens ve druhém kole Stanleyova poháru. "Věří, že atmosféra bude v Québeku dobrá. Je to hokejové město a lidi tu mají hokej rádi. Snad bude atmosféra lepší než loni v Moskvě, protože tam to moc dobré nebylo," podotkl.


S českou reprezentací má vicemistr světa z roku 2006 z Rigy nejvyšší cíle. "Chceme na mistrovství zlato, nemůžeme si dávat jiné cíle. Ale víme, že to bude hodně těžké, protože dobrých týmů je hodně," doplnil Michálek.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...