Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Michálek se v NHL popral. Pak přihrál na vítězný gól

Sport

  7:32
NEW YORK - Hokejový útočník Milan Michálek se ve středečním utkání NHL podílel na vítězné brance Ottawy, která doma přehrála Toronto 4:3. Jindřichohradecký rodák, jenž byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu, se v duelu taky pošesté během své kariéry v NHL porval.

Milan Michálek a Ondřej Pavelec. foto: Reuters

Hned v úvodu bitky s Dionem Phaneufem ale Michálek ztratil rovnováhu a díky tomu měl ostřílenější bitkař v souboji navrch.

Ottawa si v kanadském derby vypracovala klíčový náskok v úvodní třetině, kterou ovládla poměrem 3:0. Hosté sice v dalším průběhu snížili na rozdíl jedné branky, ale domácí uklidnila v závěru čtvrtá trefa, kterou měl na svědomí Michálek. Český útočník za brankou společně s Jeanem-Gabrielem Pageauem vybojoval kotouč a přihrál ho Eriku Karlssonovi, jenž střelou od pravého mantinelu skóroval v utkání podruhé. Michálek tím bodoval popáté z posledních šesti utkání.

Bodoval i Krejčí a Pastrňák

Čeští hokejisté asistovali u obou branek Bostonu, který nakonec prohrál v Coloradu 2:3 po samostatných nájezdech. Bruins po akcích českých hráčů otočili z 0:1 na 2:1. U vyrovnávací trefy na si připsal přihrávku David Pastrňák, jehož střelu dorazil do poloodkryté branky Torey Krug. A poté Boston překlopil skóre i s přispěním Davida Krejčího, jenž zavezl puk do pásma a předložil ho skórujícímu Bradu Marchandovi. V předposlední minutě ale domácí odvrátili porážku a rozstřel rozhodl Nathan MacKinnon. V nájezdech dostal důvěru i Pastrňák, ale s forhendovým blafákem neuspěl.

V brance Winnipegu se poslední dobou pravidelně střídají Ondřej Pavelec s nováčkem Michaelem Hutchinsonem. V úterý vyšla řada na parťáka českého gólmana, který byl hlavním strůjcem domácího vítězství Winnipegu 4:0 nad Columbusem. Hutchinson zneškodnil všech 29 střel a připsal si druhou nulu sezony. Na druhé straně se hostům zranila brankářská jednička Sergej Bobrovskij, jenž si při jednom ze zákroků poranil pravou nohu.

Středeční zápasy:

Ottawa - Toronto 4:3, Pittsburgh - Chicago 2:3 po sam. nájezdech, Winnipeg - Columbus 4:0, Colorado - Boston 3:2 po sam. nájezdech, Anaheim - Calgary 6:3, San Jose - Los Angeles 4:2

Autoři: ,