Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Michálek se vrátil po zranění a gólem pomohl k výhře Ottawy

Sport

  7:17aktualizováno  9:20
NEW YORK - Útočník Milan Michálek ozdobil v pátečním utkání NHL svůj návrat po zranění jedním gólem, kterým přispěl k výhře hokejistů Ottawy 2:0 na ledě New Jersey. Michálek, jenž po operaci kolena chyběl týmu více než měsíc, využil srážky obránců Marka Židlického s Henrikem Tallinderem a rychlý kontr zakončil po spolupráci s Danielem Alfredssonem trefou do odkryté branky.

Milan Michálek oslavuje svůj gól foto: Reuters

"Je skvělé, že je zase zpátky, protože do týmu přináší zkušenost, um i morálku. To všechno potřebujeme. Je oporou týmu a dnes to dokázal důležitým gólem," řekl Alfredsson na adresu Michálka, který třetí brankou v sezoně zvýšil na 2:0 a stal se třetí hvězdou zápasu. První hvězdou byl zvolen brankář Craig Anderson, jenž zneškodnil všech 33 střel New Jersey.

Jeho protějšek Martin Brodeur si za celý zápas připsal jen devět zásahů. "V defenzivě to byl jeden z nejnudnějších zápasů, jaké jsem zažil, což znamená, že jsme hráli slušné utkání. V útoku jsme měli šance, měli jsme střely, které vypadaly nadějně, ale neprošlo to," uvedl Brodeur.

ČTĚTE ZDE:

Devils, kteří hrají bez zraněného Ilji Kovalčuka, prohráli podeváté za sebou. Neúspěšná série je srazila na desáté místo ve Východní konferenci a na postup do elitní osmičky ztrácejí čtyři body. "Zdá se, že je teď všechno proti nám. Dřeme, snažíme se jít štěstí naproti, ale zatím se to neděje," komentoval Patrik Eliáš špatné období, které na sebe bere trenér Peter DeBoer. "Pokud by chtěl někdo náš tým z něčeho obviňovat, měl by začít u trenérů. My musíme najít způsob, jak vyhrávat a hráčům k tomu dodat potřebné nástroje."

Jiří Hudler se podílel jednou trefou na výhře Calgary 3:2 v prodloužení nad Phoenixem. Český útočník vyrovnal v závěru první třetiny na 1:1, když se nahození Mikaela Bäcklunda z rohu kluziště odrazilo od jeho brusle do branky. Na druhé straně pomohl Radim Vrbata asistencí k vyrovnání na 2:2, v čase 64:36 rozhodl o vítězství domácích Mark Giordano.

ČTĚTE TAKÉ:

Calgary se odpoutalo od nejhorších týmů soutěže Colorada a Floridy. V utkání ale přišlo o Alexe Tanguaye, jehož zranění nevypadá podle trenéra Boba Hartleyho dobře. Za Phoenix nebyl na zápas nominován český obránce Rostislav Klesla.

Dallas se před uzávěrkou přestupů zbavil několika zkušených hráčů včetně Jaromíra Jágra, přesto dál útočí na účast v play off. Po vítězství 5:2 v Nashvillu se přiblížil v Západní konferenci poslednímu postupovému místu na dva body. "Kluci cítili, že je lidi odepsali a to se jim nelíbilo. Bojují jeden za druhého," řekl trenér Glen Gulutzan.

Dvěma góly se o čtvrtou výhru Stars v řadě zasloužil Alex Chiasson, jenž nastupuje na pravém křídle první formace, které okupoval Jágr. "Je to výsledek tvrdé práce. Hodně si teď věřím, hraji se dvěma skvělými hráči, dobře se doplňujeme," řekl o spolupráci s Jamie Bennem a Rayem Whitneym.

VÍCE ZDE:

Osmou příčku drží na Západě Detroit, který prohrál v Chicagu 2:3 po samostatných nájezdech. Pro tým Red Wings je to neobvyklá situace. V posledních 21 sezónách ve vyřazovací části nechyběl, ve čtyřech případech získal Stanley Cup. "Stejné dresy, ale jiné týmy. Letos jsme týmem, který bojuje o účast v play off," konstatoval kouč Mike Babcock.

Chicago vede soutěž a v souboji s Pittsburghem o prvenství v základní části má náskok čtyř bodů. V duelu s Detroitem ale mělo namále. Kapitán Jonathan Toews za asistence Michaela Frolíka vyrovnal v 58. minutě na 2:2, v rozstřelu ve třetí sérii skóroval Marián Hossa v situaci, kdy svůj nájezd musel proměnit. Rozhodnutí pak padlo v pátém kole z hole Brandona Saada a domácí tak nemuselo mrzet, že v rozstřelu neuspěl Michal Rozsíval.

Situace v Západní konferenci slibuje napínavý boj o účast v play off až do konce, neboť i jedenáctý Columbus má po výhře 4:1 nad St. Louis pouze dvoubodové manko na postup. Hostující Blues, kteří v předchozích třech utkáních udrželi čisté konto, se sice ve druhé minutě i díky asistenci Vladimíra Sobotky ujali vedení, ale v dalším průběhu už skórovali jen domácí. Na poslední branku přihrál Václav Prospal.

Výsledky NHL

New Jersey - Ottawa 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Branky: 24. Pageau, 27. M. Michálek. Střely na branku: 33:11. Diváci: 16.099.

Columbus - St. Louis 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky: 15. Atkinson, 35. Anisimov, 39. Johansen, 42. Gáborík (Prospal) - 2. Shattenkirk (Sobotka). Střely na branku: 19:32. Diváci: 17.007.

Nashville - Dallas 2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
Branky: 19. Beck, 53. Butler - 32. a 48. Chiasson, 7. Cole, 9. Ray Whitney, 23. Wandell. Střely na branku: 28:18. Diváci: 16.818.

Chicago - Detroit 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky: 27. Stalberg, 58. Toews (Frolík), rozhodující nájezd Saad - 36. Franzén (Kindl), 38. Emmerton. Střely na branku: 28:29. Diváci: 22.191.

Calgary - Phoenix 3:2 v prodl. (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky: 20. Hudler, 39. Stempniak, 65. Giordano - 2. Vermette, 55. Yandle (Vrbata). Střely na branku: 25:31. Diváci: 19.289.

Autoři: ,

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...