Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Minuta ticha má svoji váhu, říká šéf svazu Král

Sport

  18:29
PRAHA - Zápasy české hokejové extraligy se budou hrát i během státního smutku po úmrtí bývalého prezidenta Václava Havla. Většina fanoušků si ale myslí, že by se hokej hrát neměl. "Nechtěl bych to soudit. Mě ale ankety na téma, co by se mělo a nemělo dělat, uráží," říká prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

Šéf českého hokeje Tomáš Král. foto: ČTK

Jaký máte názor na to, že se během státního smutku budou hrát extraligové zápasy?
Můžeme se na to dívat ze dvou pohledů. Já si ale myslím, když hráči uctí památku prezidenta přímo na ledě, tak že je to důstojné. Nevidím na tom nic špatného. Minuta ticha přímo na ledě a před takovým množství lidí má svoji váhu. Já bych ale to ale nechtěl soudit.

VÍCE ZDE:

Chápete fanoušky, kteří to vnímají jako špatné rozhodnutí? 
Není to o tom, jestli mám pro to pochopení. Je to o tom, kdo na to má jaký názor. Jsou třeba ti, kteří si myslí, že větší úctu než na minutou ticha před vyprodaným stadionem a černými páskami v hokejovém prostředí nelze dát najevo... Někteří si zase myslí, že by se nemělo hrát. Osobně jsem zaregistroval třeba divadla... Některá hrají, jiná ne. Já bych to ale nechtěl hodnotit. APK se rozhodla takto a já to beru na vědomí.

Pro vás je tedy minuta ticha dostačující. Rozhodl byste se tedy podobně jako APK?
Nevím, v té situaci jsem nebyl. Určitě bych to konzultoval se svými kolegy, kteří by k tomu měli názor, a pak bychom se rozhodli podle toho, jak by převládla většina.

Anketa

Měla by být během dnů státního smutku přerušena hokejová extraliga?

Ano 389
Ne 249