Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Miss sympatie se přiznala k výtržnostem po finále Stanley Cupu

Sport

  12:29
VANCOUVER - Na hromadných výtržnostech po finále Stanleyova poháru v ulicích Vancouveru v roce 2011 se podílela i miss. Tehdy dvacetiletá Sophie Laboissonniereová, která získala v soutěži krásy ve Vancouveru titul Miss sympatie, se k tomu prostřednictvím právního zástupce přiznala u soudu.

Vancouver - Boston (řádění fanoušků kanadského celku). foto: Reuters

Laboissonniereová byla obviněna z účasti na výtržnostech a z vloupání, které popírá. Podrobnosti o jejím počínání při pouličních nepokojích, během nichž bylo zatčeno 173 lidí, mají být zveřejněny při květnovém slyšení, kterého už se má zúčastnit.

Nepokoje ve Vancouveru po porážce hokejistů Canucks v rozhodujícím sedmém finále play off NHL s Bostonem 0:4 si vyžádaly přes 150 zraněných. Fanoušci demolovali a zapalovali auta, včetně těch policejních, rabovali obchody, rozbíjeli okna i výlohy. Dostali se i do potyček s policií, která musela použít slzný plyn i oslňující světelné granáty.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...