Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Mistr v baráži? Je to šílená představa, uznal litvínovský Martynek

Sport

  8:00
PRAHA - Před necelým rokem slavili mistrovský titul, nyní je čeká krušná zkouška. Litvínovští míří do baráže - a to i navzdory pátečnímu vítězství 4:2 ve Vítkovicích. „Řeči, že soupeře v baráži přejedeme, musí jít mimo nás. Tam se všechno vynuluje, takže do toho musíme jít naplno,“ varuje zkušený útočník Rostislav Martynek.

Rostislav Martynek (na ledě) foto: ČTK

Jaký máte pocit z play out?

Nebylo to úplně špatné, ale k dokonalosti to samozřejmě mělo daleko. Poslední dobou jsme cítili, že to nemusí vyjít, ale snažili jsme se hrát nadoraz. Snad se nám to povedlo a dobře jsem se připravili na baráž. Zítra máme den volna a příští týden začíná něco jiného. Musíme bojovat jako dneska.

Jako na houpačce. Loni v Litvínově slavili titul, letos zamíří do baráže

Byla to pro vás velká rána, když jste zjistili, že Pardubice vyhrály?
Zas tak velká rána to nebyla, protože jsme tušili, že si to Pardubice doma pohlídají. Kdybychom dnes hráli o všechno a prohráli, tak by to asi rána byla.

Scházel pouze o bod - nemrzí vás zpětně, že jste některá utkání prohráli až v samém závěru?
Ztratili jsme to v jiných zápasech, ne dneska. Mohli bychom se vrátit k pěti, šesti zápasům, co jsme ztratili v posledních sekundách, ale to by nemělo smysl. Není dobré dívat se do minulosti. Do baráže musíme jít správně naladěni a v hlavách nemít žádné pochybnosti.

Co bude v baráži klíčem k úspěchu?
Od prvního utkání musíme dominovat, žádná jiná cesta není. Řeči, že soupeře v baráži přejedeme, musí jít mimo nás. Tam se všechno vynuluje, takže do toho musíme jít naplno. Každý zápas, každý souboj, každou minutu musíme hrát úplně nadoraz a nic nepodcenit. Teď už půjde o všechno bude a my nesmíme spadnout.

Vloni jste se zapsali do klubové historie ziskem titulu, letos by mohlo jít o vůbec první sestup. Máte to v hlavě?
V žádném případě, ty myšlenky si nesmíme připouštět, ta představa je šílená. Nesmíme si to tak brát, musíme v baráži ukázat, že na to máme. My hráči za to musíme vzít, protože už nejde uhnout.

Autor: