Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Mistři z Pardubic ve Vítkovicích padli

Sport

  19:36aktualizováno  20:17
OSTRAVA - Napjatou situaci hokejových Vítkovic, které za předchozích osm duelů získaly jen tři body, zmírnila výhra 3:2 nad Pardubicemi v dnešní dohrávce 9. kola extraligy. Gól a přihrávku si připsal Lukáš Klimek, rozhodující gól vstřelil kapitán Jiří Burger. Úřadující mistři se v závěru zmohli pouze na snížení.

Útočníci Vítkovic Lukáš Klimek (vlevo) a Radim Hruška se radují z gólu foto: ČTK

"Dneska jsem tam neviděl dvacet hladových vlčáků a nebyli jsme tak semknutí jako v minulých dvou zápasech. V závěru jsme vyvinuli tlak a při troše štěstí měli na vyrovnání, ale nedotáhli jsme to," litoval kouč Pardubic Pavel Hynek.

Na vítězný kurs Vítkovice nasedly dvěma góly v úvodní desetiminutovce. Mohly být i tři, jenže při blafáku Ujčíka se ve čtvrté minutě vyznamenal brankář Růžička. Pak už ale domácí pálili ostrými: vedení jim zařídil Roman, který v 8. minutě bleskově obkroužil klec a zasunul puk zpoza branky.

Druhý gól Vítkovicím darovali Východočeši lajdáckou rozehrávkou ve středním pásmu dokonce při početní převaze a Klimek nabídku využil tvrdou střelou po ledě, která Růžičkovi proklouzla za záda.

Vítkovice - Pardubice 3:2

Branky a nahrávky: 8. Roman (Klimek), 10. Klimek (R. Hruška), 35. Burger (Malík, R. Polák) - 27. Krejčí (Kindl, Starý), 50. Benák (Kolář). Rozhodčí: Homola, Wagner - Kis, Rozlílek. Vyloučení: 6:6, navíc Buchtele (Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4038.

Vítkovice: Málek - R. Polák, Malík, Sloboda, Barinka, Sedlák, Voráček (21. Ondrušek) - Šedivý, Burger, Szturc - Ujčík, R. Hruška, Svačina - Huna, Roman, Klimek - T. Káňa, Walker, Kucsera. Trenéři: Trličík a Moták.

Pardubice: M. Růžička - Benák, Kolář, Píša, V. Kočí, Ďaloga, Kindl, od 21. navíc Vašíček - Hemský, Krejčí, Starý - Bartek, Kousal, Somík - Brendl, Beech, Cetkovský - T. Nosek, T. Zohorna, Semorád - od 41. navíc Buchtele.

Pardubice hrály v poli vyrovnaný zápas, tolik šancí však neměly. Málek se zapotil v 17. minutě, když musel natřikrát likvidovat pokusy Brendla a Cetkovského. Vzápětí hosté unikli třetímu gólu, když po průniku Ujčíka zazvonilo břevno hostující svatyně.

Východočeši ve druhé části stupňovali tempo stažením hry na tři řady a efekt se dostavil. Největší pardubická esa rozebrala v přesilovce domácí čtyřlístek a Krejčí vstřelil kontaktní gól.

Jenže perně vydřeného vedení už se Vítkovičtí nehodlali vzdát. Závěr druhé části se odehrál zase v jejich režii a Burger při hře pět na čtyři razantním příklepem vymetl horní růžek. Domácí se mohli odpoutat i na výraznější vedení, ale Huna a Burger další šanci promrhali.

Když deset minut před koncem překonal Málka tvrdou ranou Benák, nastalo drama. To mohl vyřešit Šedivý, ale jeho stoprocentní šanci po úniku v přečíslení zmařil Růžička.

Mistr v konci zatlačil soupeře před Málka, který si se vším poradil. Dvě minuty před závěrečnou sirénou se ale nechal vyloučit pardubický Buchtele a tlak svého celku utnul.

"Dneska jsme měli lepší pohyb a produktivitu pramenící z rychlé a překvapivé střelby. Myslím, že jsme i dobře pokrývali střední pásmo a soupeře jsme do ničeho nepouštěli. Zápas jsme měli pod kontrolou prakticky až do chvíle, kdy jsem vlastní chybou poprvé poslal naši čtvrtou na pardubickou první řadu a soupeř snížil," řekl spokojený trenér Vítkovic Mojmír Trličík.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...