Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Posila ze zámoří. Kubalík přijede na MS, další jména oznámí tým ve čtvrtek

Útočník Detroitu Dominik Kubalík opouští ledovou plochu po prohře s Bostonem. foto: Reuters

Útočník Dominik Kubalík z Detroitu doplní českou hokejovou reprezentaci v přípravě na mistrovství světa v Rize a Tampere. Účast sedmadvacetiletého střelce během středy médiím potvrdil manažer národního týmu Milan Hnilička. Další jména posil ze Severní Ameriky ale zveřejní generální manažer Martin Havlát až ve čtvrtek.
  16:16

„S hráči NHL komunikuje Martin Havlát. Teď velmi intenzivně. My s ním máme ve středu odpoledne konferenční hovor. Ano, Kubalík potvrdil, je připraven v nejbližší dnech nastoupit. Ve všech klubech NHL teď probíhají výstupní testy,“ řekl Hnilička.

„Některé hráče máme ještě ve hře, brzy dáme konkrétnější informace, kteří hráči přijedou, na jaké posty s nimi trenéři počítají. V tuhle chvíli asi ještě nechceme být konkrétní,“ doplnil.

Kubalík se loni po své třetí sezoně v Chicagu omluvil při čekání na nový kontrakt v NHL v pozici nechráněného volného hráče, v červenci následně podepsal na dva roky s Red Wings.

Za Detroit si v sezoně připsal v 81 zápasech 45 bodů za 20 branek a 25 asistencí. V letech 2018 až 2021 startoval Kubalík na třech světových šampionátech za sebou a na olympijských hrách v Pchjongčchangu 2018.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!