Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Mladá Boleslav už má zase trenéra

Sport

  13:39
MLADÁ BOLESLAV - Nový hlavním trenérem hokejistů Mladé Boleslavi se stal Jiří Šejba. Klub jej představil na dnešní tiskové konferenci, kde pětačtyřicetiletý mistr světa z Prahy z roku 1985 uzavřel roční kontrakt s opcí na další ročník. Ta má vstoupit v platnost, pokud se Mladá Boleslav udrží v extralize.

Nový hokejový trenér Mladé Boleslavi, Jiří Šejba. foto: ČTK

Šejba nahradil Petra Kaňkovského, který dovedl Středočechy do nejvyšší soutěže, ale se svými svěřenci podle zákulisních zpráv nevycházel a opustil definitivně tým přesně před týdnem. Od té doby vedl mužstvo v přípravě spolu s asistentem Leo Gudasem sportovní manažer Jaromír Šindel.

Nový mladoboleslavský kouč trénoval od konce listopadu poprvé jako hlavní kouč v extralize Pardubice, které převzal po Miloši Říhovi. S Moellerem ale do play off neprošel, klub s ním smlouvu neprodloužil a Šejba se měl stát koučem druholigového Trutnova. 

Extraligový nováček sáhl ke změně na lavičce jen po půlročním působení Kaňkovského. Ten nahradil Jana Votrubu, který zamířil na konci minulého kalendářního roku do tehdy extraligového Ústí nad Labem. Devětatřicetiletý Kaňkovský se s Mladou Boleslavi právě přes tohoto soupeře dostal v baráži do nejvyšší soutěže. Přípravu na suchu do 3. července ještě vedl, ale na led už s týmem nevyjel. Za jeho koncem  údajně stály problémy s hráči v kabině.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!