Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Mladá česká hvězda Hertl byl v NHL vyhlášen největší hvězdou týdne

Sport

  18:38
NEW YORK - Hokejový útočník Tomáš Hertl ze San Jose, který se v úterním proti utkání proti New York Rangers blýskl čtyřmi góly, byl v NHL vyhlášen největší hvězdou týdne. Devatenáctiletý nováček ve slavné soutěži vede tabulku střelců a v kanadském bodování je druhý.

Tomáš Hertl (uprostřed) se společně se spoluhráči raduje ze vstřeleného gólu. foto: ČTK

Slávistický odchovanec Hertl v utkání proti Rangers získal pozornost médií a fanoušků nejen díky čtyřem gólům samotným, ale i tím, že svou čtvrtou branku vstřelil pomocí finty s hokejkou mezi nohama. Přispěl k vítězství Sharks 9:2 a ve věku 19 let a 330 dnů se stal čtvrtým nejmladším hráčem v historii, který v NHL vstřelil čtyři góly v jednom utkání. Dva dny po své gólové explozi vyšel Hertl naprázdno proti Vancouveru, ale v sobotním duelu proti Ottawě otevřel skóre svým sedmým gólem v sezoně. Pražský rodák po kolizi se soupeřem v druhé třetině zápas nedohrál, ale v úterý by měl proti St. Louis nastoupit.

Díky sedmi gólům a jedné asistenci z pěti utkání je Hertl druhý v kanadském bodování soutěže. Produktivnější než on je pouze kapitán Pittsburghu Sidney Crosby, který se v utkání proti Tampě Bay blýskl hattrickem, v týdnu nasbíral sedm bodů a byl vyhlášen třetí hvězdou. Celkově má na kontě devět bodů (5+4). O titul druhé hvězdy týdne se podělili brankáři Colorada Semjon Varlamov a Jean-Sébastien Giguére. Rusko-kanadská dvojice vychytala ve sledovaném období tři vítězství a Avalanche zažívají s pěti výhrami nejlepší vstup do sezony od roku 1994.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...