130 let
Plzeň (Modrý).

Plzeň (Modrý). | foto: ČTK

Modrý u rozhodujícího gólu pykal na trestné: 'Ublížil jsem týmu'

Sport
  •   23:23
PLZEŇ - Hokejisté Plzně předvedli ve čtvrtém utkání předkola play off podobně jako po odečtu 19 bodů v registrační kauze skvělou stíhací jízdu, ale nakonec museli strávit s Litvínovem vyřazení. V závěru utkání dokázali Indiáni smazat nepříznivý stav 1:3, mohli dokonce ještě v běžné hrací době výsledek otočit, ale nakonec při vyloučení obránce Jaroslava Modrého v nastavení inkasovali.

Pro Modrého to dnes byla nevydařená oslava 40. narozenin. "Představoval jsme si to trošku jinak," hlesl zkušený zadák na tiskové konferenci po utkání. Žádné představy, že by si mohl naopak jako dárek dát třeba vítěznou trefu, neměl. "Snažím se dělat nejlepší věci, chci vyhrát, ať to stojí, co to stojí. Dneska mi to nebylo přáno," litoval Modrý.

Měl celkově smolný den. Chyboval před trefou Karla Kubáta na 1:3. "Myslel jsem na to, že je ještě dalších dvacet minut a dá se s tím něco udělat. Kdybych se šťoural jen v chybách... Je to hra chyb, kdo jich udělá méně, ten vyhraje. Dokázali jsme to dotáhnout, klobouk dolů, všichni tahali za jeden provaz, bylo to krásné, pro fanoušky, pro celý klub. Bylo to krásně euforické, chtělo to dát ještě jeden gól do konce. Nezvládli jsme to, měli jsme tam plno šancí," prohlásil Modrý.

Nemohl ale přijmout rozhodnutí sudího Jana Hribika, který jej poslal v nastavení pykat za hákování. "Je škoda, že do toho zase zasáhli tihle lidi, kteří by to měli nechat být. Takové věci se v tuhle chvíli prostě nepískají, jsem z toho trošku smutný. Ale jsme lidi a děláme chyby. On si toho je taky určitě vědom. To je život, děláme nějaká rozhodnutí, s kterými musíme žít. On s tím bude muset žít taky. Ať si o tom popřemýšlí," nešetřil kritikou Modrý.

'Je to sport, každý dělá chyby,' řekl už po sezoně Modrý
Sudímu řekl svůj názor i po zápase na ledě. "Řekl jsem mu jen svůj komentář. To si asi nechá sám pro sebe, nebo se ho zeptejte, on vám ho rád řekne. On jen sklopil oči a odjel, on k tomu neměl co říct," popisoval emotivní debatu.

Po rozhodující trefě Richarda Jareše prožíval těžké pocity. "Je to hrozná bezmoc. Cítím, že jsem ublížil týmu, ale vím, že to je sport. Jsme lidi, děláme chyby, ale nikdo je nedělá schválně. Nebo aspoň doufám," dodal Modrý. I plzeňský trenér Marian Jelínek označil jeho vyloučení za necitlivé.

Plzeňští fanoušci svým hrdinům i po vyřazení vestoje aplaudovali a skandovali: Pro nás jste mistři. "Diváci jsou skvělí, my jim za to moc děkujeme. Chtěli jsme dál, lidi si to zaslouží, ale bohužel to nevyšlo," prohlásil kapitán Martin Straka, ale přesto poděkoval týmu za skvělou sezonu.

Straka: Podívejte se, kde je po odpočtu Boleslav a Kladno
"Vzali nám v listopadu 19 bodů a podívejte se, kde je Boleslav a Kladno. Bohužel konec nám nevyšel, musíme se poučit se do další sezony a posílit mužstvo, abychom byli zase daleko lepší," řekl lídr mužstva, který je zároveň generálním manažerem a většinovým vlastníkem klubu.

Loni Plzeň jako vítěz základní části vypadla ve čtvrtfinále s Libercem 2:4 na zápasy, přestože vedla 2:0. Nyní končí v předkole a nenaváže na semifinále z roku 2009, kam dokráčela v první sezoně po Strakově návratu ze zámoří. "Každé vypadnutí bolí. Konec zápasu dnes byl famózní, bohužel jsme to nedotáhli do vítězného konce," řekl Straka.

Sám si vyčítal nevyužitou šanci ve 24. minutě, kdy mohl zvýšit na 2:0, ale místo toho připravoval pozici pro Tomáše Vlasáka. "Byl jsem tam sám a nesmyslně vymýšlím. Vzápětí jsme dostali za půl minuty gól na 1:1 a během dvou minut na 1:2. Byl to klíčový moment," dodal Straka.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz