Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

NHL: Mrázek odstoupil kvůli zranění, Hertlovy asistence San Jose nestačily

Sport

  7:15
NEW YORK - Hokejisté Caroliny vyhráli i bez zraněného Petra Mrázka na ledě New Yorku Islanders 2:1 a v semifinále Východní konference NHL vedou už 2:0 na zápasy. Český gólman odstoupil z utkání ve 27. minutě za nepříznivého stavu 0:1 kvůli potížím v dolní části těla. Tomáš Hertl asistoval u dvou branek San Jose, které ale podlehlo doma Coloradu 3:4. Stav mezi oběma týmy je vyrovnaný 1:1 na zápasy.

Petr Mrázek. foto: Reuters

NHL: Bostonu nestačil gól Pastrňáka a Columbus srovnal stav série, vyhrál i Dallas

Mrázek uhájil v prvním utkání série čisté konto a dovedl Carolinu k výhře 1:0 v prodloužení. 

Islanders ho poprvé překonali až ve druhém duelu, ale s pomocí hostujícího obránce Jacoba Slavina, který si srazil do vlastní sítě přihrávku Mathewa Barzala.

Neprůstřelnost českého gólmana trvala v součtu s předchozí sérií 135 minut a čtyři sekundy.

Mrázek zasahoval naposledy v úvodu druhé třetiny proti přečíslení Islanders dva na jednoho a bezprostředně poté signalizoval hokejkou, že potřebuje být střídán. 

Ostravský rodák s bolestivou grimasou dojel k hráčské lavici, praštil hokejkou mantinel a zamířil během reklamní pauzy do kabin.

V brance ho nahradil Curtis McElhinney, který v zápase kryl všech sedmnáct střel. Sice ho v závěru prostřední části překonal Devon Toews, ale rozhodčí gól neuznali, protože puk do branky kopl nohou. A tak udeřilo na druhé straně. 

Po sedmnácti sekundách třetí třetiny trefil Warren Foegele z pravého kruhu přesně vzdálenější roh branky a za necelou minutu otočil skóre tečí Nino Niederreiter. 

Carolina odolala v závěru tlaku Islanders i se štěstím, domácí rozezvučeli dvakrát tyč.

San Jose otevřelo v osmé minutě skóre, z dorážky se prosadil i za asistence Hertla útočník Evander Kane. Colorado otočilo ve druhé třetině skóre tečí Gabriela Landeskoga a bombou Tysona Barrieho z pravého kruhu. 

Matt Nieto pojistil vedení hostů v 51. minutě z dorážky, ale Brent Burns brzy snížil. 

Dvoubrankový náskok vrátil Avalanche při power play Nathan MacKinnon, ale domácí se nevzdali a po přihrávce Hertla opět skóroval Burns. Na vyrovnání ale už zbývalo jen jedenáct sekund.

Autor: