Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Sport

Junioři berou proti outsiderovi jen bod, s Němci prohráli po prodloužení 1:2

Němečtí junioři se radují z branky do sítě českého gólmana Jana Bednáře (2). foto: AP

Čeští juniorští hokejisté nezvládli ani druhé utkání na mistrovství světa. Tentokrát s jasně slabším soupeřem, Němcům podlehli v prodloužení 1:2. Jediným českým střelcem se stal Jan Myšák, jeho branku navíc výrazně ovlivnil šťastný odraz.
  6:54

Český tým čekal v druhém utkání výběr Německa, který do turnaje vstoupil porážkou 1:3 s Finskem. 

Poslední vzájemný zápas obou reprezentací datujeme do roku 2019, kdy Češi v domácí atmosféře na mistrovství světa v Ostravě nestačili na partu okolo Tima Stützleho a Lukase Reichela a prohráli 3:4.

Národní tým hrál celé utkání pouze na pět obránců, Michal Hrádek byl suspendován na jeden zápas za úder krosčekem do oblasti hlavy a krku.

„Bylo to trochu těžší, ale myslím, že jsme to s kluky zvládli,“ tvrdil po zápase David Špaček.

Češi do zápasu vstoupili aktivně. Němci měli s vysokým napadáním soupeře problémy a takřka půl třetiny nedokázali kloudně rozehrát. Větší rozruch před brankovišti začal až v patnácté minutě, kdy neúspěšné přečíslení Tomáše Chlubny s Jakubem Kosem způsobilo následný protiútok a tlak Němců. Ten ukončilo až podražení Davida Moravce.

„Nemyslím, že jsme přistoupili na jejich hru. Snažili jsme hrát v útoku dobře, ale chyběla tam nějaká jiskra. Větší zápal před bránou. Neřekl bych, že jsme se přizpůsobili, vždycky je to jen o nás,“ komentoval utkání kapitán týmu Jan Myšák.

V přesilovce Němců měli více šancí Češi, tu největší Ivan Ivan právě s Myšákem, kteří jeli ve dvou sami na brankáře. Situaci vyřešil vracející se Florian Elias faulem.

Branku fanoušci v Rogers Aréně viděli až ve dvacáté páté minutě, lehké zaváhání české obrany potrestal Alexander Blank.

„Musíme hrát více pospolu, jen tak můžeme na turnaji uspět,“ hledal příčiny neúspěchu Myšák.

Němce branka povzbudila a v prostřední části měli více ze hry. Každopádně českému týmu pomohla přesilová hra, kterou díky šťastnému odrazu využil Jan Myšák.

Třetí třetina gól nepřinesla, zápas se pouze dohrával a dospěl do prodloužení. V něm si Jan Bednář nepohlídal bližší tyč a Blank rozhodl o zisku druhého bodu svou druhou přesnou trefou v utkání.

Mistrovství světa do 20 let
Skupina A 28. 12. 2021 1:00
Německo Německo : Česko Česko 2:1P (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Góly:
24:29 Blank (Rutkowski, Münzenberger)
61:20 Blank (Dziambor, Leonhardt)
Góly:
35:49 Myšák (David Špaček, P. Novák)
Sestavy:
Bugl (Quapp) – Dziambor, Pilu, Szuber, Münzenberger (A), Glötzl (A), A. Klein, Böttner – J. Volek, Rutkowski, Blank – F. Elias (C), Samanski, Schweiger – Burghart, Leonhardt, Eham – Dunham, Petersen, Borzecki – Rossmy.
Sestavy:
Bednář (J. Málek) – David Špaček, Svozil (A), Ticháček, D. Moravec, J. Šedivý – P. Novák, Myšák (C), Kulich – J. Brabenec, T. Urban, Gut (A) – Malát, I. Ivan, Ryšavý – Kos, Chlubna, Koláček – J. Konečný, Jiruš.

Rozhodčí: Brander (FIN), Holm (SWE) – Briganti (USA), Hofer (GER)

Počet diváků: 2582

Přejít na on-line reportáž

Tabulka skupiny A

Tým Z V VP PP P S B
1. Finsko 2 2 0 0 0 10:2 6
2. Kanada 1 1 0 0 0 6:3 3
3. Německo 2 0 1 0 1 3:4 2
4. Česko 2 0 0 1 1 4:8 1
5. Rakousko 1 0 0 0 1 1:7 0
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!