130 let

Dresy na mistrovství světa jsou připravené. | foto: ČTK

MS se blíží, dresy na šampiony čekají v Bratislavě

Sport
  •   14:28
BRATISLAVA/PRAHA - Sedmnáct lidí připravuje od poloviny dubna v Bratislavě dresy pro hokejisty na světový šampionát, který začne příští pátek. Pracovníci úpravny na ně přišívají jména hráčů, jejich čísla a reklamní nápisy. Pro hráče šestnácti týmů nachystají 1120 dresů, úprava jednoho trvá asi půl hodiny. Dresy pro hokejisty byly vyrobeny v Kanadě, jejich další úpravu na Slovensku má na starosti dodavatel.

Každá reprezentace od něj dostane dvě sady dresů po 35 kusech. Případné "překlepy" u jmen hráčů prý nehrozí, oficiální soupisky už jistých účastníků mistrovství poskytují národní hokejové federace. Jména dalších hokejistů, o nichž se rozhodne později anebo přicestují až v době akce, se na dresy dodatečně našijí.

V Bratislavě zůstanou všichni pracovníci úpravny dresů pouze do konce tohoto týdne, polovina z nich se pak přesune do Košic, které jsou druhým dějištěm šampionátu. K dispozici budou po celý turnaj.

Hokejový šampionát začne v pátek 29. dubna, český výběr do bojů zasáhne druhý hrací den. Finálový zápas největší sportovní akce v novodobé historii Slovenska se odehraje v bratislavské aréně 15. května.

Autor: ČTK