Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Musíme být nohama na zemi, nabádá zadák Lva Ševc. A chválí brankáře

Sport

  6:00
JAROSLAVL - Jeden jediný gól za 180 minut hry dovolili zatím vstřelit hokejisté Lva Praha svému soupeři v semifinálové sérii play off Kontinentální ligy. Jaroslavli nepomohl ani přesun do domácího prostředí. I proto mají Pražané na své straně slibné vedení 3:0 v sérii a v úterý ji mohou v nejkratším možném čase ukončit. Velký podíl na úspěšném tažení Lva má finský gólman Petri Vehanen.

Lev Praha - Jekatěrinburg. Autor rozhodujícího gólu, obránce Lva Martin Ševc (vlevo), přijímá gratulaci od útočníka Patricka Zackrissona foto: ČTK

"Všechno začíná od Petriho. Je výborný, to je až neskutečné, jak on chytá," řekl obránce Martin Ševc. "My se snažíme mu co nejvíce pomoci. Začíná to od útočníků, kteří tam výborně blokují střely, my se to tam snažíme čistit před 'Vehou' a co projde, tak on zastaví," uvedl dvaatřicetiletý zadák.

"Hrajeme v defenzivě skutečně výborně," liboval si Vehanen. "Pro nás je to velké vítězství, navíc venku, takže určitě důležité. Musíme pokračovat stále stejně, nadále koncentrovaně a počítat s tím, že se může stát cokoliv," dodal.

I v neděli předvedl Vehanen několik vynikajících zákroků a nedává Jaroslavli šanci na úspěch. "Určitě nejsou v ideálním rozpoložení, snaží se nám chodit do gólmana a zkouší všechny možné prostředky. Je to vidět i na tom, že pak dělají zbytečné fauly. A je jen dobře, že jsme je potrestali," prohlásil Ševc.

Také ve třetím finále Západní konference skóroval jeho celek z přesilovky. "Kdybychom je už hráli zcela podle našich představ, tak proměníme každou," pousmál se Ševc. "Ale pokud v každém zápase proměníme alespoň jednu, je to výborné. A v neděli jsme proměnili hned dvě," dodal.

Na finále nemyslíme, stále musíme poctivě pracovat

Finále KHL je hodně blízko, hráči Lva ale odmítají předbíhat. "O tom vůbec nemůžeme uvažovat. Musíme i k dalšímu zápasu přistoupit stejně zodpovědně jako k těm třem dosavadním a vůbec nemyslet na to, co bude. Své si o tom můžeme říct, až vyhrajeme a postoupíme," zdůraznil Ševc.

Nijak se netají touhou zakončit sérii co nejdříve. "Bylo by výborné to ukončit hned v úterý, ale musíme být nohama na zemi a začít další zápas zase s poctivou prací," uvedl Ševc.

Autoři: ,