Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Musíme se kousnout, nabádá Kaberle

Sport

  14:39
QUÉBECK - "Nepřijeli jsme sem vyhrát prvních šest zápasů, ale poslední tři,“ zdůraznil kapitán české hokejové reprezentace Tomáš Kaberle (30). V posledním osmifinálovém zápase na mistrovství světa v Kanadě prohráli Češi se Švédskem.

Kapitán Kaberle. foto: ČTK


Nerozhodí mužstvo porážka v posledním utkání před klíčovým čtvrtfinálovým duelem?
Nebudeme klopit hlavu. Nepředvedli jsme špatný výkon. Víme, že první půlka zápasu nebyla taková, jak bychom si představovali. Pak jsme hru zjednodušili a dostávali jsme se do šancí. Když nebudeme zbytečně vymýšlet, tak budeme úspěšní.


Ve čtvrtfinále vás díky systému turnaje určitě čeká soupeř, s nímž jste se už utkali ve skupině. Může to být výhoda?
Je jedno, s kým budeme hrát, tady není místo na přemýšlení. Jestli chceme být úspěšní, musíme porazit každého. Nejsme tady kvůli prvním šesti zápasům, ale kvůli posledním třem.

Jak budete zapomínat na prohru?
Máme dva dny, abychom si orazili. Teď to bylo náročné, hráli jsme v sobotu i v neděli. Ale všichni jsou tu, myslím, ve výborné formě. Podíváme se na video, proběhnou porady, a když budeme hrát ve čtvrtfinále jako ve druhé půlce proti Švédům, tak budeme úspěšní.

Jste rád, že mužstvo dostalo volný den?
Uděláme nějakou týmovou akci, podíváme se do města a odreagujeme se. V úterý máme trénink, to už budeme myslet jen na hokej. Musíme se připravit na velký zápas. A určitě bez stresu, protože kdybychom se báli o výsledek zápasu, tak to by bylo špatné.

Výkony týmu na turnaji jsou dobré, ale faktem je, že jste prohráli oba zápasy s těžkými soupeři, tedy jak s Ruskem, tak se Švédskem. Je to deprimující?
S Ruskem v prodloužení to už bylo padesát na padesát. Obě mužstva chtěla vyhrát, bylo to vyhecované. Proti Rusku to tak je vždycky. A Švédové hrají v posledních letech výborný hokej, před zápasem s nimi nejsme favorité. Celý zápas jsme v neděli dotahovali, což není dobré, ale mohlo se to klidně otočit na naši stranu. O to víc se musíme kousnout ve středu.

V čem je největší síla Švédů?
Dobře brání, nikam se netlačí a mají rychlé protiútoky. Každý puk pak cpou do branky. A díky tomu jsou úspěšní. My také nesmíme hrát na krásu, ale na vítězství. Kolikrát se musí vyhodit třeba na zakázané uvolnění, to patří k zápasu a v první půli to tam nebylo.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!