Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Na sedmý pokus. Říha se s Omskem dočkal vítězství

Sport

  22:20
MOSKVA - Na sedmý pokus se trenér Miloš Říha dočkal s hokejisty Omsku vítězství. Svěřenci českého kouče dnes zdolali Viťaz Podolsk 3:1 a v Kontinentální lize vyhráli poprvé od 12. září.

Miloš Říha na střídačce Pardubic. foto: ČTK

"Tohle vítězství jsme potřebovali kvůli psychice," prohlásil Říha, jenž dva týdny po startu sezony vystřídal odvolaného Fina Petriho Matikainena.

Výsledky KHL

Omsk - Viťaz Podolsk 3:1, Barys Astana - Dynamo Moskva 4:3 po sam. nájezdech (za hosty Novák 0+2), Chanty-Mansijsk - Nižnij Novgorod 4:3, Jekatěrinburg - Kazaň 2:3 po sam. nájezdech.

V úterý začal Avangard sérii čtyř domácích zápasů debaklem 0:6 v duelu s mistrovským Dynamem Moskva, ale tentokrát už Říhovi dopřál radost z vítězství. Postarali se o to Sergej Kosticyn a Denis Kazionov, kteří v první třetině získali v rozmezí 24 sekund Omsku dvougólové vedení. Domácí gólman Denis Kostin sice v 48. minutě kapituloval, ale necelých pět minut před koncem pojistil výhru sibiřského celku Alexandr Pěrežogin.

"První třetina se nám opravdu povedla. Ve druhém jsme se odchýlili od stranové taktiky. Třetí část jsme opět začali dobře, ale přišel gól a přišly obavy. Ještěže jsme dali třetí gól a dovedli zápas k vítězství," uvedl Říha.

Díky čtvrté výhře v sezoně se Omsk zbavil nálepky nejhoršího týmu soutěže.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!