Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Na zápasy v Evropě se těšíme, říká Gáborík

Sport

  19:09
New York Rangers mají náročný program. Ještě v noci hráli s Philadelphií Flyers, které ale podlehli 5:3. Následoval několikahodinový přelet do Prahy, kde proběhl trénink. "Jezdci" se totiž ve čtvrtek střetnou se Spartou. V pátek 7. října pak startují NHL ve švédském Stockholmu s Los Angeles Kings.

New York Rangers na tréninku v Praze. Zleva Marián Gáborík a Henrik Lundqvist. foto: ČTK

Marián Gáborík, slovenský útočník v Rangers, zažívá start soutěže v Evropě poprvé. Před třemi lety, kdy Rangers zahájili sezonu s Phoenixem v Praze, byl rychlonohý útočník ještě hráčem Minnesoty.

Co pro vás znamená odstartovat NHL v Evropě? Navíc odehrajete přípravné zápasy proti Spartě, Frölundě, Bratislavě a se švýcarským Zugem.
Začít ligu v Evropě je pro mě nová zkušenost. Moc se na to těším. Na Spartě a v Bratislavě budu jako doma. I když škoda, že na Slovensku budeme necelý den. Ale velmi se na to těším. Hlavně musíme doladit formu a připravit se na novou sezonu. Jde ale o zpestření nejen pro fanoušky, ale také pro nás.

Kde budete mít víc fanoušků? V Praze, nebo Bratislavě?
Hádám, že v Bratislavě. Bude to specifické hrát doma a být soupeřem domácích. Bude to velký zážitek.

New York Rangers (John Tortorella)
New York Rangers (John Tortorella)

Kouč Tortorella byl hodně zklamaný z přístupu hráčů v utkání proti Philadelphii.

Už víte, ve kterých přípravných zápasech nastoupíte?
Nevím, to je na trenérovi. Určitě ale v posledních dvou zápasech nastoupíme v nejsilnější sestavě. V těch zbývajících se uvidí.

Slouží utkání s evropskými soupeři k tomu, abyste doladili formu?
Musíme se hlavně sehrát. Už to ale bude připomínat zápasy ze sezony.

Změnil kouč Tortorella něco na herním projevu?
Ani ne. Systém je oproti loňsku téměř stejný. Navíc máme i z 90% stejné mužstvo jako minulý rok. Moc nových hráčů nemáme, kromě Richardse a Ruppa. Podle mě je to ale výhodou. Už se totiž známe déle a chemie týmu vypadá dobře.

Už jste zmínil Richardse, který v létě přišel z Dallasu a bude hrát s vámi v útoku. Kdo bude tím třetím?
To se ještě uvidí. Zatím s námi hrál Wolski a dařilo se nám. V těchto zápasech ale trenér v našem útoku určitě vyzkouší další hráče.