Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Nájezdy umí. Tentokrát to nevyšlo, litoval mladý brankář Zlína Kašík

Sport

  16:00
ZLÍN - Hokejový brankář Libor Kašík se v utkání Zlína proti Hradci Králové v 23. kole extraligy postavil mezi tyče potřetí za sebou a celkem inkasoval jen třikrát. Svým výkonem a 27 úspěšnými zákroky přispěl Zlínu k bodovému zisku za prohru 1:2 po samostatných nájezdech.

Zlín - Hradec Králové. Útočník Hradce Tomáš Mertl (vlevo) a zlínský brankář Libor Kašík foto: ČTK

Jedenadvacetiletý Kašík nastupuje do penaltových rozstřelů pravidelně, i když v zápase sedí na střídačce. Jako naposledy před týdnem proti Slavii, kdy Beranům pomohl k výhře. Dnes poprvé ale zasahoval v samostatných nájezdech v zápase, v němž nastoupil od začátku. "Byl to rozdíl v tom, že jsem byl zahřátý a připravený. Nájezdy jsou ale vabank a tentokrát to nevyšlo," uznal Kašík. Za Hradec Králové jel první nájezd Michal Tvrdík, jenž neuspěl. Dalším exekutorem byl Rastislav Dej, a jak ukázal další vývoj, byl jediným úspěšným střelcem.

"Snažil jsem se naznačit, vypichovat a rozhoupat si protihráče. Při prvním se mi to podařilo. Při druhém gólu vystřelil rychle nahoru. S tím jsem moc dělat nemohl," pokrčil rameny Kašík. Defenzivně pojaté utkání nebylo příliš hokejově pohledné, což se odrazilo i na výsledku. První gól vstřelil hradecký kapitán Jiří Šimánek v závěru první třetiny a až obránce Radim Tesařík skóroval střelou od modré čáry na začátku třetí části.

"Jednu velkou šanci proměnili a dali první gól. Víc šancí neměli, neboť spoluhráči hráli taky dobře. Oba týmy hrály dobře zezadu a tomu odpovídá i výsledek 1:1 po základní hrací době," řekl Kašík, který si připsal shodný počet zákroků jako jeho protějšek Pavel Kantor. První nájezd jel Filip Čech. Zlínský stadion sice po jeho střele vybuchl nadšením, ale předčasně. Rozhodčí totiž po poradě s videorozhodčím jeho střelu jako gól neuznali. "Byl jsem zklamaný, neboť jsem myslel, že to byl gól. Viděl jsem, jak šel puk do horní tyčky a dolů. Myslel jsem, že spadl za brankovou čáru a pak se odrazil ven. Tak to ale bohužel nebylo," dodal Kašík.

Autoři: ,

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...