130 let
Dominik Hašek (vpravo) představuje nový pardubický dres.

Dominik Hašek (vpravo) představuje nový pardubický dres. | foto: ČTK

Doporučujeme

Návrat legendy: Hašek vyděsil fanoušky problémem se zády

Sport
  •   10:57
PARDUBICE - Ten comeback sleduje celá extraliga. Jenže pár dní před jejím startem vynechal Dominik Hašek poslední tři přípravné zápasy. Včetně čtvrteční generálky s Českými Budějovicemi, které hokejové Pardubice porazily 5:1. A Hašek? Veterána v brance opět nahradil mladík Martin Růžička.

Klub podrobnosti tajil. "Je to naše interní záležitost," řekl trenér Václav Sýkora.

Podle informací LN ovšem stály za gólmanovou pauzou bolesti zad. "Ale už je všechno v pořádku," ujišťoval jeho osobní kouč Josef Bruk.

Čtyřiačtyřicetiletý Hašek se do velkého hokeje vrací po roční přestávce, když v roce 2008 oznámil po zisku Stanley Cupu svůj třetí konec kariéry. A znovu jen dočasný.

Jenže naposledy zachytal minulé úterý proti Mladé Boleslavi, následný zápas se Slavií už nikoli. "Ale to bylo ještě plánované, dohodli jsme se, že si odpočine," líčí Sýkora.

Pak si však jeho svěřenec začal stěžovat na problémy. Po mírné indispozici se proto vedení rozhodlo, že raději bude Haška šetřit. "Záda dnes bolí kdekoho," mávl rukou Bruk. "Absolvovali jsme pár cvičení, není to nic vážného. Už se nemůže dočkat, až začne liga."

Sýkora fanouškům slibuje: "Dominik v týdnu vynechal jediný trénink, ale od středy zase s námi naplno trénuje. Na blížící se start sezony určitě bude plně připraven." Ten je naplánován na následující středu, kdy pardubický tým přivítá v prvním kole Zlín.

Hašek si dosud v přípravě zapsal bilanci čtyři vítězství – dvě porážky.

Vylepší si ji i v ostré bitvě?

Autor: Vítězslav Čermák