Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Nedvěd do KHL nepůjde, zůstává v Liberci

Sport

  17:09
LIBEREC - Hokejový útočník Petr Nedvěd bude i nadále působit v Liberci. Čtyřicetiletý nejproduktivnější hráč uplynulého ročníku extraligy, který uvažoval o odchodu do Kontinentální ligy, se dohodl s Bílými Tygry na nové roční smlouvě. O Nedvěda se zajímal především Avangard Omsk.

Liberecký hokejista Petr Nedvěd foto: ČTK

Nedvěd se dnes po oficiálním zveřejnění dohody hned zapojil do přípravy. "S radostí můžeme představit Petra Nedvěda jako našeho kapitána i na další sezonu. Pro Petra je Liberec dál a dál srdeční záležitostí," řekl novinářům prezident Bílých Tygrů Petr Syrovátko. "Bude-li u Petra především zdraví a bude v takové pohodě jako v uplynulé sezoně, tak si nemyslím, že bude poslední. Jak jsme zvyklí, jsme domluvení na jednu sezonu. Další sezona se bude odvíjet od toho, jak se bude cítit," dodal.

Nedvěd má za sebou úspěšnou sezonu, v které se vrátil i do české reprezentace a podílel se na zisku bronzu na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku. V devíti zápasech si při svém premiérovém startu na světovém šampionátu připsal tři trefy a dvě asistence. V extralize ovládl produktivitu základní části s 61 body za 24 branek a 37 přihrávek z 49 utkání, v 11 duelech play off přidal šest gólů a sedm asistencí.

Před odchodem do KHL dal nakonec přednost pokračování v Liberci. Ve hře byl v posledních týdnech především Avangard Omsk. "Jednání se přelévalo z jedné strany na druhou, došlo tam taky k nějakým změnám a to silně ovlivňovalo celý průběh vyjednávání," prohlásil Nedvěd.

Nedvěd nechtěl vyjednávat

Své rozhodnutí už nechtěl natahovat. "Chtěl jsem se k určitému dni rozhodnout a to jsem udělal. Nechtěl jsem už dál vyjednávat," řekl Nedvěd.

Liberec tak po odchodech útočníků Milana Bartoviče do Slovanu Bratislava, Tomáše Klimenty do Třince či beka Marka Trončinského do Chanty-Mansijsku udržel svou klíčovou osobnost. "Jak pro mě, tak pro celý mančaft je letošní sezona obrovská výzva. Odešli kvalitní hráči a těžko je budeme nahrazovat.

Je to velká pocta tady zase zápasit a pokoušet se dobýt titul, i když to bude třeba ještě komplikovanější." Hokejista, jenž má za sebou 15 sezon v NHL, bude i v nové roli spolumajitele klubu. Jde tak ve stopách Martina Straky v Plzni, Jaromíra Jágra v Kladně či Jiřího Dopity v prvoligové Olomouci. "S Petrem jsme si plácli. Je tam ještě nějaká část právní a legislativní, ale Petr se stává jako jeden z další hráčů zlaté éry spoluvlastníkem Bílých Tygrů," prohlásil Syrovátko.

Hvězdného libereckého odchovance nabídka prezidenta klubu příjemně překvapila. "Taková velkorysá nabídka se nedá odmítnout. Momentálně se moje práce bude odehrávat hlavně na ledě a v kabině, takže role se v této sezoně měnit nebude," dodal Nedvěd, ale v budoucnu se chystá působit i ve vedení Bílých Tygrů.

Autoři: ,

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč