Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

‚Nejsem anděl, ale hodně věcí je nafouknutých.‘ Ve 32 letech zemřel bývalý reprezentant Trončinský

Ve věku 32 let zemřel hokejový obránce a bývalý reprezentant Marek Trončinský (na snímku z 26. října 2018). foto: ČTK

Ve věku 32 let zemřel hokejový obránce Marek Trončinský. Příčina úmrtí hráče s reprezentačními zkušenostmi je neznámá, podle spekulací, které zveřejnil web CNN Prima News, v ní sehrály roli drogy.
  10:28aktualizováno  13:08

Trončinský působil ještě na startu sezony 2019/20 v domácí extralize. Po pěti zápasech v dresu Litvínova se vydal hrát britskou ligu za Sheffield. V uplynulém ročníku pak hájil barvy týmu Gyergyói HK, který hrál v rumunské i maďarské soutěži.

Za celou sezonu včetně play off nastoupil Trončinský do 48 utkání a připsal si 52 bodů (7+45). V minulosti strávil dvě sezony i v KHL, kde hrál za Chanty-Mansijsk a Slovan Bratislava. Většinu kariéry ale odehrál Trončinský doma. Mezi českou elitou působil vedle Litvínova také v Kladně, Liberci, Třinci, Mladé Boleslavi a Pardubicích.

Divokou pověst, která ho během kariéry provázela, sám částečně potvrdil před dvěma lety. „Nejsem anděl, to říkám na rovinu. Ale na druhou stranu, dost věcí, co se o mně říká, je nafouknutých. Je jednoduché říct, že zase v něčem létá Trončinský,“ řekl v rozhovoru pro server iSport.cz.

Autor: