Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Nejtěžší cesta nakonec může být ta nejlehčí

Sport

  10:40
PRAHA - Díky výhře na nájezdy proti Bělorusku jsme si zajistili postup, což klukům dává čas se na čtvrtfinále dobře připravit. Asi to nejhorší, co by teď mužstvo mohlo udělat, je začít spekulovat o tom, s kým budou hrát.

Jiří Šlégr pro LN. foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Měli by se soustředit sami na sebe, aby ve čtvrtfinále podali ten nejlepší výkon.


Myslím, že je úplně jedno, proti komu budou hrát. Ani já bych nechtěl spekulovat, protože cesta, co se zdá nejtěžší, může nakonec být ta nejlehčí. Třeba kdybychom hráli ve čtvrtfinále s Ruskem, tak bychom se zbavili jednoho z největších protivníků.


Zpět k zápasu. Hráli jsme proti velice kvalitnímu soupeři. Bělorusové nejdříve potrápili Rusko a své kvality potvrdili i proti nám. I my jsme ale podali velice dobrý výkon. Někdo si mohl říct zaplať pán bůh, že jsme vyhráli, ale Bělorusko má velmi dobré hokejisty.

Jejich hlavní silou je vynikající brankář, který měl pár neskutečných zákroků. Přirovnal bych je k ruskému týmu, jsou to také výborní bruslaři. Mužstvo vede kanadský trenér, který dal jejich hře systém. Jen je škoda, že Bělorusové nepostupují do dalších bojů. Stejně jako oni, také Němci a Norové už nejsou slabí soupeři.

Autoři:
Témata: Bělorusko, Rusko