130 let

Jágra už v dresu Rangers neuvidíme. | foto: ČTK

Největší ztráty pro NHL? Jágr a Hašek

Sport
  •   9:52
PRAHA - Odchodem Jaromíra Jágra do ruského Omsku a ukončením kariéry Dominika Haška utrpěla hokejová NHL největší letošní ztráty. Do žebříčku odborného časopisu The Hockey News se vešel ještě další český hokejista - čtvrtou nejvýznamnější ztrátou pro zámořskou soutěž je odchod Martina Straky, který se upsal extraligové Plzni.

V desítce nejvýznamnějších ztrát převažují odchody hráčů do Kontinentální hokejové ligy. Vedle Jágra bude v ruské soutěži hrát také brankář Ray Emery, který se upsal Atlantu Mytišči, bitkař Chris Simon se stal posilou Viťazu Čechov a další gólman John Grahame bude spoluhráčem Jágra v Omsku. Desátou příčku v žebříčku obsadil slovenský forvard Branko Radivojevič, který bude působit pod českým trenérem Milošem Říhou ve Spartaku Moskva.

Vedle odchodů aktivních hráčů jsou do výčtu zařazeni i hokejisté, kteří ukončili aktivní činnost. Na druhé místo žebříčku zařadil The Hockey News Dominika Haška, hned za ním je útočník Trevor Linden.

Ten v NHL skončil po dlouhých devatenácti sezonách. Ještě o sezonu více má na svém kontě obránce Glen Wesley, který je v žebříčku pátý. Šestou příčku obsadil švédský zadák Mattias Norström se čtrnácti odehranými ročníky NHL.

Top 10 nejvýznamnějších ztrát pro NHL (podle časopisu The Hockey News):

1. Jaromír Jágr (New York Rangers -> Avangard Omsk)
2. Dominik Hašek (Detroit Red Wings -> konec aktivní kariéry)
3. Trevor Linden (Vancouver Canucks -> konec aktivní kariéry)
4. Martin Straka (New York Rangers -> HC Lasselsberger Plzeň)
5. Glen Wesley (Carolina Hurricanes -> konec aktivní kariéry)
6. Mattias Norström (Dallas Stars -> konec aktivní kariéry)
7. Ray Emery (Ottawa Senators -> Atlant Mytišči)
8. Chris Simon (Minnesota Wild -> Viťaz Čechov)
9. John Grahame (Carolina Hurricanes -> Avangard Omsk)
10. Branko Radivojevič (Minnesota Wild -> Spartak Moskva)

Autor: ČTK