130 let

Utkání KHL: Lev Praha - Doněck. Zleva Lukáš Kašpar z Doněcku a Ondřej Němec z HC Lev Praha | foto: ČTK

Němec: Na Dacjuka se kouká s otevřenou pusou

Sport
  •   18:16
PRAHA - Premiérovou účast na Utkání hvězd Kontinentální hokejové ligy si obránce pražského Lva Ondřej Němec vychutnal. Osmadvacetiletý mistr světa z roku 2010 byl především nadšený z toho, že si mohl v Čeljabinsku zahrát v jednom týmu s Pavlem Dacjukem. Útočníka Detroitu, který při výluce v NHL hrál za CSKA Moskva, obdivuje.

"Pro mě je to jeden ze tří nejlepších hokejistů. Je to komplexní hráč dozadu i dopředu, neskutečný na puku. I když je to jen exhibice, byla to strašná čest, že tam člověk mohl být a zahrát si s ním," řekl Němec novinářům.

"Když na něj člověk kouká, tak to je jen otevřít pusu a nepolknout mouchu, která letí." Na pátý ročník exhibičních zápasů v KHL byl nominován do výběru Západní konference dodatečně místo nedávného spoluhráče Zdena Cháry, který se vrátil do Bostonu. "Byla to pěkná akce. Všichni jsme si ten víkend užili. I kvůli tomu člověk hokej hraje, aby se dostal do nároďáku nebo si zahrál nějaké takové utkání, kde se může potkat s takhle velkými hráči," uvedl.

Hodně času trávil v Čeljabinsku s krajanem Jakubem Petružálkem, který reprezentoval Východ. "Známe se z nároďáku, takže jsme byli hodně spolu. Pak tam byl třeba Staffan Kronwall a další cizinci, tak jsme drželi pospolu. Užili jsme si celý víkend," podotkl Němec, který před loňským příchodem do Lva hrál dva roky KHL za Čerepovec.

Výsledek nebyl důležitý

Výběr Západní konferenci prohrál 11:18, ale výsledek nehrál žádnou roli. "Byla to sranda pro lidi. Já jsem chtěl dát gól, abych si mohl vzít puk, ale nedal jsem. Ale důležité je, že jsem tam byl," těšilo Němce.

Exhibice při sobotních dovednostních soutěžích nabídla například i krasobruslařské vystoupení kapitánů Ilji Kovalčuka a Alexeje Morozova, nebo také taneční vložku gólmana Konstantina Barulina. "Organizátoři to dobře připravili a byla sranda. Kluci to vzali tak, že do toho šli a udělali zábavu pro lidi," ocenil Němec.

Do Čeljabinsku se vydal ve čtvrtek s tamním týmem Traktoru, který hrál v Praze a podlehl Lvu 2:6. Cesta podle Němce byla docela příjemná. "Letěli jsme s českou společností a bylo to úplně v pohodě. Bavili jsme se cestou s Kuzněcovem. Byl jsem překvapený," popisoval Němec let se soupeřem, v jehož kádru téměř nikoho neznal.

Náročnější cestu měl zpět do Prahy. "Tam jsme přiletěli v deset ráno, takže jsme se pak vyspal celý den. Ale včera jsem strávil osm hodin v letadle, takže na mě začínat padat únava. Těším se, až malý přijde ze školky a zaboříme to spolu," plánoval odpolední spánek po dnešním tréninku.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz