Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Neomluvím se, odmítá Stloukal výzvu svazu. Ten odsoudil zjevný rasismus

Martina Stloukal během svého působení ve Znojmu. foto: ČTK

Brno - Trenér Martin Stloukal se odmítl omluvit za slova v nahrávce z kabiny dorosteneckých hokejistů Techniky Brno. K tomu ho vyzval výkonný výbor svazu. Vytkl mu vulgarismy a odsoudil „výroky se zjevně rasistickým podtextem“. Případem se bude ještě zabývat disciplinární komise.
  16:33

‚Nebudete žrát nějaký čínský přejetý psy.’ Trenér juniorů Brna zplísnil své hráče, vyčítal jim jídelníček

„Aby bylo úplně jasno. Omlouvat se nebudu, protože nemám za co!“ uvedl Stloukal na twitteru a opět svou „motivační“ řeč vysvětloval nadsázkou.

Vedení Českého hokeje má na celou věc jiný názor.

V sobotu zveřejnilo tiskovou zprávu, v níž píše, že „motivační záměr projevu, proklamovaná nadsázka ani náročnost a důslednost vůči hráčům nemohou podobná vyjádření obhájit“.

A dodalo: „Výkonný výbor ČSLH takové výroky odmítá a trenéra Martina Stloukala vyzývá, aby se za ně veřejně omluvil. Také rozhodl, že případem se bude zabývat disciplinární komise a trenérské komisi uložil, aby po konzultacích s dalšími odborníky vypracovala stanovisko k těm pasážím, které se týkají stravovacího režimu.“

Nahrávka se Stloukalovým projevem se dostala do českých sportovních redakcí více než před týdnem. Kromě pochybného jídelníčku se trenér peprně vyjadřoval ke konkurenčním týmům a o některých pokrmech tvrdil, že jsou „od cikánů špinavejch“, jiná jídla označil za „čínské přejeté psy“. Taky peskoval dorostence za to, že mu volají jejich maminky s tím, kdy mají syny poslat na trénink.

Vedení brněnské Techniky Stloukala u týmu ponechalo, předseda klubu Pavel Kubica potvrdil, že trenér odešel z interního jednání s varováním, aby upravil svůj slovník.

„Chlapsky jsme si vyříkali způsob trenérovy komunikace. Byl upozorněn na to, že se nebude vyjadřovat k jakýmkoliv hokejovým subjektům, že to bude výhradně věc klubu,“ řekl Kubica.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!