Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Neuvěřitelný Brodeur: 100. nula v NHL

Sport

  21:37
PRAHA - Hvězdný šestatřicetiletý brankář New Jersey Devils Martin Brodeur dnes proti Philadephii potvrdil svou výjimečnost. Ve svém třetím zápase, kdy se vrátil na led po pětiměsíční pauze, vychytal již druhou nulu a připsal si třetí výhru.

Brankář Devils Martin Brodeur. foto: ČTK

Populární "Marty" si tak připsal již 100. čisté konto v nejslavnější hokejové lize světa a jako druhý (a na dlouho dobu poslední, druhý z aktivních brankářů je další veterán Curtis Joseph s 51. shoutouty) brankář historie se dostal na toto magické číslo. Rekordman Terry Sawchuk, poválečný fantom v brance Detroitu Red Wings, jich za kariéru nastřádal 104. Je tak jen otázkou času, kdy jej strážce branky "Ďáblů" překoná. Při současné formě by mu na to závěrečných 18 zápasu základní části mělo stačit.

Jeden z nejlepších brankářů historie navíc zaznamenal 547. výhru v NHL a také v tomto ohledu mu chybí čtyři "čárky" na vyrovnání nejlepšího výkonu historie. Ten nemá ve své moci nikdo menší než "Svatý" Patrick Roy, velký rival Brodeura v 90. letech minulého století jak na kolbištích NHL, tak také v kanadské reprezentaci.

Martin Brodeur vs. Mike Knuble:

Novinářská povinnost na závěr. Devils porazili svého divizního rivala Flyers 3:0 a první hvězdou zápasu nebyl nikdo jiný než právě brankářský přízrak jménem Martin Brodeur. A věřte, že i když se může letos Brodeur dostat pouze na 30 zápasů v základní části soutěže, tak pokud oba rekordy překoná, s největší pravděpodobností popáté v kariéře získá Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře soutěže, třetí v řadě.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!