Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Nevím, jestli to bylo dobré, říkal Červenka

Sport

  22:03
PRAHA - Zářil jako v časech své slávistické slávy, kdy v extralize sbíral jeden bod za druhým. Útočník Pražanů Roman Červenka (26) se stal s gólem a dvěma asistencemi hlavním strůjcem kladenského skalpu. "Jasně, že jsem to nečekal. Ani nevím, jestli to bylo tak dobré," řekl.

Roman Červenka pomohl Slavii gólem a dvěma asistencemi. foto:  František Vlček, Lidové noviny

Prosím?
Začátek nebyl nic moc, Kladno nás mlelo. Vždyť my se dostali dvakrát ze třetiny a dali dva góly. Jako lajně nám to ale dost pomohlo, pak se nám hrálo mnohem líp.

Byl jste u všech gólů, to vás určitě musí těšit...
Je to super pro mě i celý tým, potřebovali jsme body. Jo, dali jsme všechny góly, ale já se na to takhle nekoukám. Ze zápasu se udělala taková větší show, přišlo hodně lidí.

Dříve jste hrál po boku Jaromíra Jágra, teď jste si poprvé zahrál proti němu. Jaké to bylo?
Těžké! Všem se musí proti němu hrát špatně, je to jeden z nejlepších hráčů na světě. I když jsme si říkali, jak ho musíme bránit, stejně ho neuhlídáte. Měl tam dost šancí.

V závěru jste po vyloučení dostal osobní desetiminutový trest za protesty rozhodčím. Proč?
Už jsem potřeboval domů, nemohl jsem dýchat a při představě, že tam budu další půlminutu, bych byl úplně hotovej. (usmívá se) Ne, vážně, bylo to zbytečné... Nechal jsem se unést jako zamlada.

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...