130 let

Chris Chelios v milovaném dresu Detroitu. | foto: ČTK

Nezničitelný Chelios bude hrát další sezónu

Sport
  •   13:55
DETROIT - Nejstarší hráč zámořské NHL Chris Chelios v úterý oficiálně podepsal novou roční smlouvu s Detroitem. O dohodě úřadujících šampionů se šestačtyřicetiletým americkým zadákem informovala zámořská média už před týdnem. Ve své 25. sezoně v prestižní soutěži si slavný hokejista vydělá 750 tisíc dolarů.

Chelios počítá s tím, že nebude mít v Detroitu tolik prostoru na ledě a přednost budou dostávat mladší hráči. "Chápu, jaká je situace, ale strašně rád v Detroitu hraju. V týmu jsou mladí, kteří musí hrát, jinak je klub ztratí. Já tomu v mé situaci a věku rozumím, jsem v nejlepším týmu ligy," prohlásil Chelios. 

Bývalý hráč Montrealu a Chicaga přišel do Detroitu v roce 1999 a s Red Wings získal dvakrát Stanleyův pohár. Předtím se radoval z triumfu v roce 1986 s Montrealem. V uplynulém ročníku si Chelios v základní části připsal v 69 zápasech 12 bodů za tři branky a devět asistencí. V play off nastoupil po předchozích problémech s kolenem jen ve 14 zápasech a vynechal všech šest zápasů finálové série s Pittsburghem. 

Věří, že v NHL ještě neřekl poslední slovo. "V hokeji se věci rychle mění. Já začnu sezonu, budu se snažit do hry dát všechno a makat naplno," uvedl obránce, který má na kontě v NHL 1616 zápasů a připsal si 970 bodů za 185 branek a 763 asistencí. V 260 duelech play off přidal 144 kanadských bodů. 

Dvouletou smlouvu s Detroitem uzavřel i obránce Kyle Quincey, který působil převážně na farmě v Grand Rapids.

Autor: ČTK