Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

NHL: Carolina porazila New York Islanders a postoupila do finále, Dallas skóroval nad St. Louis

Sport

  7:38
New York - Hokejisté Caroliny porazili doma New York Islanders 5:2, poprvé v klubové historii ovládli sérii 4:0 a postoupili do finále Východní konference NHL. Na dosah má finále Západní konference Dallas, který vyhrál na ledě St. Louis 2:1 a v sérii vede 3:2 na zápasy.

Alexander Radulov za Dallas útočí na bránu St. Louis Blues. Západní konference Dallas, který vyhrál na ledě St. Louis 2:1 a v sérii vede 3:2 na zápasy. foto: Reuters

Hokejisté klubu Carolina zvítězili nad New York Islanders, Mrázek kvůli zranění nehrál

V brance Caroliny opět chyběl Petr Mrázek, který utrpěl ve druhém utkání série s Islanders zranění v dolní části těla. Český gólman už poslední dva dny trénoval, ale kouč Rod Brind? Amour nechce jeho návrat uspěchat, dokud nebude Mrázek stoprocentně v pořádku. Navíc Curtis McElhinney podal opět spolehlivý výkon, kryl 26 z 28 střel.

Islanders skórovali jako první, když se Matthew Barzal prosadil už ve třetí minutě v přesilové hře z dorážky. Stejným způsobem ale v početní výhodě brzy vyrovnal Sebastian Aho. Klíčový úder zasadila Carolina soupeři v rozmezí 23. až 29. minuty, během kterých odskočila soupeři brankami Teuva Teräväinena, Grega McKegga a Justina Williamse na 4:1. Z přečíslení dva na jednoho zvýšil ve třetí třetině Andrej Svečnikov a Brock Nelson už jen snížil.

04.května 2019 v 03:49, příspěvek archivován: 04.května 2019 v 07:44

VIDEO: North Carolina, c'mon and RAISE UP! https://t.co/XE4jzbZQYK

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

North Carolina, c'mon and RAISE UP! https://t.co/XE4jzbZQYK

Dallas nasměroval k zisku mečbolu ve třetí minutě Jason Spezza, když si sjel před branku na přihrávku Tylera od zadního mantinelu a přesně zamířil nad lapačku Jordana Binnigtona. Druhý gól přidal zhruba v polovině utkání Esa Lindell bekhendovou střelou z mezikruží. Po chybné rozehrávce brankáře Bena Bishopa snížil ve 48. minutě Jaden Schwartz, ale jinak hostující gólman zlikvidoval 38 střel a stal se největší hvězdou zápasu.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.