Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Sport

NHL: Český forward Vrána zařídil Washingtonu výhru na ledě obhájce ze St. Louis

Jakub Vrána se raduje z trefy v dresu Washington Capitals. foto: Reuters

NEW YORK - Hokejový útočník Jakub Vrána rozhodl v úvodním hracím dni nového ročníku NHL gólem v prodloužení o výhře Washingtonu 3:2 na ledě obhájce Stanleyova poháru St. Louis a stal se první hvězdou zápasu. Filip Chlapík přihrál na jednu branku Ottawy, která prohrála v Torontu 3:5.
  7:07

St. Louis vyvěsili před utkáním ve slavnostním ceremoniálu banner na počest jejich červnového triumfu pod strop haly a obhajobu titulu odstartovali znamenitě. Po 53 sekundách hry skóroval Sammy Blais a v osmé minutě zvýšil Alex Pietrangelo.

Zahrát si zápas v NHL je pro každého sen, ale jestliže to je ještě doma? Vrchol, sní o startu Kubalík

Ještě v úvodní třetině ale snížil Alexandr Ovečkin a ve 33. minutě vyrovnal Dmitrij Orlov. Zápas rozhodl Vrána, který si od modré čáry sjel do levého kruhu a prosadil se střelou zápěstím ke vzdálenější tyči.

Premiéru v barvách Washingtonu si po výměně z Philadelphie připsal obránce Radko Gudas. Český obránce pobyl na ledě čtrnáct a půl minuty, zaznamenal dvě střely a jednu srážku. Naopak v zadních řadách chyběl Michal Kempný, který se zotavuje z dubnové operace stehenního svalu.

Chlapík strávil na ledě jen něco málo přes pět minut, přesto připravil gól. Český útočník našel u tyčky volného Scotta Sabourina, který vyrovnal v 26. minutě na 2:2. Toronto ale ještě ve druhé třetině odskočilo zásluhou dvou gólů Austona Matthewse. Svůj debut v NHL ozdobil Ilja Michejev gólem na 5:2 v padesáté minutě.

Autor: