Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Nhl.com zařadilo Jágra překvapivě až do 2. formace posledního desetiletí

Sport

  12:17
NEW YORK - Oficiální web zámořské hokejové ligy nhl.com zařadil hvězdného českého útočníka Jaromíra Jágra do druhé formace posledního desetiletí. Pro český hokej velká pocta, ovšem otázkou je, zda šestaosmdesátka nepatří do elitní formace místo kapitána Calgary Flames Jaromeho Iginly.

Jaromír Jágr oslavuje gól se spoluhráči z NY Rangers foto: ČTK

Anketa

Je zařazení Jágra do druhé formace posledního desetiletí zasloužené nebo patří do první místo Iginly?

Ano, Iginla byl na jeho pozici lepší a úspěšnější 56
Ne, Jágr je lepší, Iginla je v první lajně jen proto, že je Kanaďan 219

Web nhl.com uvedl, že Jágr je jeden z největších talentů, který se v NHL objevil a má prakticky jistotu, že jakmile "pověsí brusle na hřebík" bude uveden do Síně slávy NHL.

NEJLEPŠÍ GÓLY JAROMÍRA JÁGRA V SEZONĚ 2006/2007:

Výtečnými počiny kladenského odchovance je zejména zisk 121 bodů v sezoně 2000/01 (zisk Art Ross Trophy) a 54 vstřelených gólů a 123 bodů v dresu New York Rangers v sezoně 2005/06, i díky kterým Jezdci postoupili po letech do bojů o Stanleyův pohár.

V elitní formaci kanadsko-americké soutěže jsou brankář Martin Brodeur, obránci Nicklas Lidström a Scott Niedermayer, útočníci Alexej Ovečkin, Joe Sakic a Jarome Iginla. Do druhého týmu se s Jágrem dostal i slovenský bek Zdeno Chára.

NEJLEPŠÍ FORMACE NHL POSLEDNÍ DEKÁDY

All-Star Team: Martin Brodeur (New Jersey) - Nicklas Lidström (Detroit), Scott Niedermayer (New Jersey a Anaheim) - Alexej Ovečkin (Washington), Joe Sakic (Colorado), Jarome Iginla (Calgary).

Druhý All-Star Team: Chris Osgood (Detroit, New York Islanders a St. Louis) - Chris Pronger (St. Louis, Edmonton, Anaheim a Philadelphia), Zdeno Chára (New York Islanders, Ottawa, Boston) - Jaromír Jágr (Pittsburgh, Washington a New York Rangers), Sidney Crosby (Pittsburg), Ilja Kovalčuk (Atlanta).

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!