Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

NHL: Crosby válcoval. Dvěma góly zařídil výhru ‚Tučňákům‘

Sport

  7:25
NEW YORK - Hokejisté Pittsburghu zvítězili v úvodním utkání 2. kola play off NHL na ledě Washingtonu 3:2. Dvěma góly se o to zasloužil kapitán Sidney Crosby. V druhém čtvrtečním duelu Ottawa porazila 2:1 New York Rangers.

Hokejisté Washingtonu podlehli na domácím ledě. foto: Reuters

NHL: Sobotka přihrál na postupový gól, Plekanec i Hertl končí

Crosby dvěma slepenými góly v úvodu druhé třetiny zařídil Tučňákům vedení 2:0. Skóre otevřel ve dvanácté sekundě prostřední části, druhou branku přidal o pouhých 52 sekund později.

Nenechal se zahanbit ani lídr domácích Alexander Ovečkin a ve 39 minutě snížil. V polovině třetího dějství pak vyrovnal další ruský útočník Jevgenij Kuzněcov. V 53. minutě však vrátil hostům vedení Nick Bonino a těsný náskok udrželi až do konce, i díky 33 zákrokům brankáře Marca-Andreho Fleuryho.

Také v Ottawě začaly padat góly až ve druhé třetině. Ve 28. minutě dostal Rangers do vedení v přesilové hře obránce Ryan McDonagh. Domácí odpověděli ve 39. minutě rovněž v početní výhodě, kdy vyrovnal Ryan Dzingel. Rozhodnutí přišlo čtyři minuty před koncem základní hrací doby, kdy se poprvé v play off trefil skvěle hrající obránce Erik Karlsson.

VÝSLEDKY NHL:

Východní konference - 1. zápasy:
Ottawa - New York Rangers 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky: 39. Dzingel, 56. Karlsson - 28. McDonagh. Střely na branku: 43:35. Diváci: 16.744. Hvězdy zápasu: 1. Anderson, 2. Karlsson, 3. Dzingel (všichni Ottawa). Stav série: 1:0.

Washington - Pittsburgh 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Branky: 39. Ovečkin, 49. Kuzněcov - 21. a 22. Crosby, 53. Bonino. Střely na branku: 35:21. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. Bonino, 2. Crosby (oba Pittsburgh), 3. Ovečkin (Washington). Stav série: 0:1.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...